Mees annetas kaminast leitud suure rahasumma vähiliidule

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sularaha.
Sularaha. Foto: Marko Saarm / Sakala

Norrakast kinnisvaramaakler Vermund Thoskildsen ei osanud uut korterit ostes oodatagi, et selle kaminast tuleb välja suur rahasumma.

Mees ostis hiljuti korteri Oslos Majorstua piirkonnas, vahendab Local ajalehte Dagbladet. Korterit koos sõpradega uudistades mõtles ta, kas kamina asukohta oleks võimalik vahetada ning eemaldas kontrollimiseks ühe kiviplaadi kamina ülaosas. Seal hakkas talle aga miski silma ning kamina sisemust valgustades leidis ta sealt neli ümbrikku sularahaga.

Thoskildsen oletas, et ümbrikutes võis peituda umbes 325 000 Norra krooni (ligi 34 760 eurot). «Esmalt kattusin külma higiga. Seejärel taipasime, missuguse leiuga on tegu ning hüppasime sõpradega koos karjudes ringi – arvasin, et selliseid asju juhtub ainult halbades Ameerika filmides,» kirjeldas ta oma emotsioone.

Thoskildsen oli teadlik, et varem elas korteris vanapaar, kes pärandas kogu oma vara Norra vähiliidule Kreftforeningen. Kuigi tema oli nüüdsest korteri ja seega ka seal oleva vara seaduslik omanik, otsustas ta teha auväärse teo ning samuti kogu raha vähiliidule annetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles