Jaapani metrootöötajad võitlevad kohtus habemekasvatamise õiguse eest

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Osaka mässumeelsetest metrootöötajatest.
Üks Osaka mässumeelsetest metrootöötajatest. Foto: Twitter/Japan Times

Kaks Jaapanis asuva Osaka linna metroorongi juhti on kohaliku transpordiameti habemekasvatamiskeelu tõttu kohtusse kaevanud, kirjutab Quartz.

Osaka transpordiamet keelas vastava reeglistikuga metrootöötajatel habemete kandmise 2012. aastal. Kaks metroorongide juhti otsustasid piirangu vastu esialgu passiivselt võidelda, keeldudes oma habemeid maha ajamast.

Nüüd on kaks viiekümnendates aastates meest otsustanud astuda enda õiguste eest ametlikult välja - nimelt kaebasid nad ameti eile kohtusse.

Osaka advokatuuri hinnangul on ei riku ameti kehtestatud reegel mitte ainult hagejate habemekasvatamisõiguseid, vaid ka inimõiguseid, mistõttu on selle esindus soovitanud linnal neli aastat vana nõue tühistada.

Osaka linnapea aga ei nõustu selle ettepanekuga.

«Standardid on paika pandud selleks, et reisijatel oleks meeldiv metrood kasutada,» selgitas ta.

Metroojuhid nõuavad ametilt kohtu kaudu saamata jäänud boonuseid, mida vähendati nende habemekasvatuskeelule vastuhakkamise tõttu. Lisaks soovitakse saada ka vaimsete kannatuste eest hüvitist.  Kokku nõuavad mõlemad mehed umbes 2,1 miljonit jeeni ehk 17 000 eurot.

«Ma ei ole kunagi keeldunud oma habeme piiramisest või pügamisest,» ütles üks hagejatest ajakirjanikele. «Ma ei suuda lihtsalt aktsepteerida seda, et mulle öeldakse ainuüksi habeme omamise tõttu, et mul ei piisavalt hoolitsetud välimus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles