Siret Kotka: kapo aruannet ei saa võtta tõemonopolina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka
Siret Kotka Foto: Erakogu

Keskerakonna juhatuse liikme Siret Kotka hinnangul on kapo raportis vaid väited ja oletused, kuid puudub tõestus ning tõde võib olla hoopis midagi muud, kui see,  mida soovitakse kapo raportis näidata või näha.

Kotka arvates on päris palju põhjuseid, miks kapo väiteid mitte usaldada.

«Alustades juba sellest, kuidas kaitsepolitsei on sekkunud Eesti valimiseelsesse poliitvõitlusse, mis on kujutlematu läänelikus ja demokraatlikus Euroopa riigis, kuid mitte Eestis,» sõnas Kotka. «Lõpetades sellega, et neid väiteid, oletusi, hinnanguid selle kohta, kes, kuidas ja kui palju kontrollib ning suunab kaitsepolitseid, on loetlematu arv. Kapo aruannet ei saa võtta tõemonopolina. »

Kotka sõnul ei saa Keskerakond Reformierakonna ja IRLi ning nende huve kaitsvate riigiametnike provokatsioonidele.

«Kindlasti arutame antud teemat, ent fakt on, et Keskerakonna ja erakonna esimehe ründamine enne valimisi on saanud reegliks,» sõnas ta.

Kotka arvates on Savisaart puudutav skandaal Eesti demokraatia ja poliitkultuuri seisukohast vaadatuna ja kindlasti rahvusvahelises plaanis Eesti riigi mainet kahjustav.

«See, mis toimub, on väljunud juba igasuguse mõistlikkuse piiridest,» arvas Kotka. «Kui kaitsepolitsei kaasatakse poliitvõitlusse, on Eesti demokraatias selged mõrad, mida on märgatud juba ka Euroopas.»

«Edgar Savisaar on Eesti poliitika elav legend. Ta on läbi elanud rohkem kui ükski teine poliitik Eestis. Tänane skandaal on üks skandaal paljudest. Hoolimata vastaste jõupingutustest jätkab ta Eesti asja ajamist ka edaspidi. Selleks on tal valijate vankumatu usaldus ja kindel mandaat,» lisas Kotka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles