Päevakäpp: energiline ja õpihimuline Dana

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dana.
Dana. Foto: Eesti Loomakaitse Selts/Facebook

Äsna viieaastaseks saanud Saksa lambakoer Dana, kes on õpihimuline, terane ning inimesse kiinduv.

Dana vajab enda kõrvale pädevat, kogemustega ning aktiivset peremeest, kellel on järjepidev võimalus loomaga tegeleda või koolitajaga koostööd teha. Danal puudusid kutsikapõlves kogemused laste ja teiste loomadega, mistõttu väljendub tundmatus uute olukordade ees agressioonina. Seega sobib ta laste ja teiste loomadeta peresse. Kindlasti ei sobi Dana ketikoeraks.

Praegu elab Dana kolmandas kodus, kus peremees ei osanud arvestada koera mineviku ning kust puuduksid vähemalt esialgu lapsed ja loomad. Kuna võimaluse all oli koera magamapanemine, otsustas Eesti Loomakaitse Selts appi tulla. Hetkel saab Dana treeneri käe all kuuletuskoolitust. Treeneri sõnul vajab Dana sotsialiseerimist ning koolitust, et koer mõistaks, mis on õige ja mis vale. Treener annab Danale lootust, öeldes, et tulemused võiksid olla suurepärased, kui selle nimel on ka uus peremees nõus vaeva nägema.

Dana kohta saab lisainfot aadressil info@loomakaitse.ee. Tundes koeras ära oma uue neljakäpalise sõbra, tasub ära täita loomavõtja küsimustik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles