Hemorroidid lähenevad hiilides

PM Tervis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Hemorroidide ravis ei saavutata sajaprotsendilist tulemust ühegi meetodiga, aga üldiselt on ravi kaugtulemused head.

Lääne-Tallinna Keskhaigla üldkirurg-proktoloogi Jüri Kivimäe sõnul tekivad probleemid eelkõige siis, kui muutub hemorroidide liikuvus ja need mingil põhjusel suurenema hakkavad, vahendab portaal Terviseuudised. Peamiseks põhjuseks peetakse sidekoe nõrkust - katkevad hemorroide fikseerivad ligamendid, mille järel liikuvus ja hemorroidide maht suureneb.

Seda soodustavad mitmed tegurid, nende hulgas kõhukinnisus, istuv eluviis, raske füüsiline töö jm. Tüsistustena võivad tekkida tromboosid, hemorroidide pitsumine anaalkanalisse jne. Selle väljenduseks on veritsused, kipitused, sügelus, valulikkus.

Ise endale diagnoosi panna arst ei soovita. «Esimene käik oleks siiski perearsti juurde, kellele tuleks oma mure ära rääkida. Tema juba otsustab, kas inimene vajab ravi või konsultatsiooni eriarsti juures,» kirjeldas Kivimäe.

Käsimüügiravimitega võib end arsti sõnul ravida, kui probleem on juba korduv ja patsiendile tuttav. Kui ravi paari nädala jooksul kergendust ei too, tuleks ikkagi pöörduda arsti juurde.

Refereeritud artiklit loe täismahus Terviseuudistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles