Apple purustas pikaajalise müüdi: äppide sulgemine ei säästa akut

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone
iPhone Foto: MICHAELA REHLE/REUTERS

Apple’i tarkvaraarenduse juht Craig Federighi lükkas ümber ühe pikaaegseima müüdi selle kohta, justkui säästaks taustal olevate äppide käsitsi sulgemine telefoni akut tühjenemisest.  

Seega on lihtsalt ajaraisk kulutada iga päev aega selle peale, et klikkida iPhone’i kodu-nupule ja taustal olevaid rakendusi sulgeda, vahendab portaal 9to5Mac.

Apple’i seisukohavõtu tingis ühe iPhone’i kasutaja kiri Apple’i juhile Tim Cookile, milles tundis huvi, kas iOS’i rakenduste sulgemine vaates on vajalik ja kas ta ise teeb seda, et optimeerida aku eluiga. Tim Cook e-kirjale ise küll ei vastanud, kuid suunas selle edasi Federighile, kellelt laekus empaatiline vastus «ei ja ei».

Paljude jaoks või Federighi vastus tulla üllatusena, kuna multitegumi vaate saabumine koos IOS 4ga on paljude jaoks saanud äppide sulgemisest tavapärane praktika.

Foto: Kuvatõmmis

Reaalsus on aga selline, et kõnealuses vaates kasutajale otsa vaatavad rakendusevaated pole tegelikult midagi muud kui viimati kasutatud äppide järjestust kuvavad staatilised pildid.

Apple’i dokumentatsioonis märgitakse, et «üldiselt pole olemas mingisugust vajadust rakenduste sulgemiseks, välja arvatud nende kokkujooksmise korral». Neis seisab ka, et mõned rakendused jäävad pärast ekraanilt kaotamist siiski mõneks ajaks veel tööle, kuid lähevad siis peatatud olekusse. «Peatatud rakendused ei ole aktiivses kasutuses, avatud ega tarbi süsteemiressursse.»

Seega võib eeltoodud müüdi nüüd tõenäoliselt igaveseks kalevi alla lükata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles