Tartu ülikooli ingliskeelsetele õppekavadele on esitatud üle 800 avalduse

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriti populaarseteks on osutunud IT-erialade ingliskeelsed õppekavad. Pilt on illustratiivne.
Eriti populaarseteks on osutunud IT-erialade ingliskeelsed õppekavad. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Vastuvõtt Tartu ülikooli ingliskeelsetele õppekavadele on poole peal. Tänaseks on 19 õppekavale esitatud 828 avaldust, seal hulgas 20 eesti üliõpilaskandidaatide poolt.

Seni on kohalikud ja välisüliõpilaskandidaadid näidanud üles suuremat huvi IT-valdkonna õpingute vastu: kõige enam on avaldusi esitatud informaatika ja tarkvaratehnika õppekavadele.

«Tartu ülikoolis on IT-valdkond kõrgel tasemel ning kasvõi uus avatud asjade interneti labor annab õpingutele uue praktilise mõõtme ja võimaluse tegeleda tulevikutehnoloogia arendamisega. See on kindlasti põhjus, mis kutsub enam kandideerima just IT-valdkonna õppekavadele,» arutles Tartu ülikooli õppeprorektor Mart Noorma.

Kuigi varasemate aastate praktika näitab, et suur hulk avaldusi laekub vahetult enne tähtaega, julgustab Mart Noorma kõiki Eesti üliõpilasi mitte jätma kandideerimist viimasele minutile.

«Kandideerimiseks ei pea olema gümnaasium või ülikool lõpetatud. Ingliskeelsetele õppekavadele saavad kandideerida ka sel aastal gümnaasiumi ja ülikooli bakalaureuseastet lõpetavad üliõpilaskandidaadid, kes soovivad oma järgmise taseme õpingutele anda rahvusvahelisema mõõtme,» ütles Noorma.

Enamikel ingliskeelsetel õppekavadel on ülikool loonud sihtstipendiumid, mille saajad on vabastatud õppetasu maksmisest. Tuleval õppeaastal võetakse rahvusvahelistele õppekavadele vastu 420 esmakursuslast, kellest 266 saab tänu sihtstipendiumile õppida tasuta.

Vastuvõtt loodus- ja täppisteaduste valdkonna ingliskeelsetele magistriõppekavadele lõpeb 15. märtsil. Kõikidele teistele ingliskeelsetele õppekavadele saab kandideerida 15. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles