Tartus kaakide korralekutsumise eest peksa saanud pereisa Jaanus sai kätte «Tuhande tartlase tänu» (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhande tartlase tänu.
Tuhande tartlase tänu. Foto: Tuhande tartlase tänu

Jaanus sai täna kätte 135-leheküljelise raamatu «Tuhande tartlase tänu», mis sisaldab enam kui tuhande inimese tänuavaldusi, mida koguti avatud veebikeskkonnas ööpäeva jooksul.

Raamatu koostajate Eveliis Padari ja Lemmit Kaplinski eesmärk oli juhtida inimeste tähelepanu kodanikujulgusele ja tunnustada pereisa käitumist, kui ta 4. märtsil Tartu südalinnas kaake korrale kutsus.

«Ilusa lõppakordina edastan nüüd pildi raamatust, mille täna Jaanusele viisime ja mille 135 lehekülje loomisele üle 1000 inimese kaasa aitasid,» kirjutas Padar sotsiaalmeedias.

«Tuhande tartlase tänu». Foto: sotsiaalmeedia.
«Tuhande tartlase tänu». Foto: sotsiaalmeedia. Foto: Tuhande tartlase tänu

Padari sõnul palusid Jaanus ja tema abikaasa edasi öelda suured tänud. «Me ei suuda siiamaani seda kõike hoomata, et nii paljud inimesed oma head mõtted ja soovid meie poole teele saatsid,» tunnistasid nad. 

Jaanus ja tema abikaasa lisasid, et lapsed lugesid täna enne lõunauinakut isaga raamatut «Tuhande tartlase tänu». Pisipoeg, ise alles kolmene, kuulas mõtlikult ning teatas Jaanusele: «Sa oled maailma parim issi! Loeme nüüd iga päev seda raamatut, see on nii vahva raamat!»

Kõige olulisemaks pidas Jaanus aga seda, et ühiskonnas jätkuks diskussioon, kuidas parandada laste ja noortega tehtavat tööd ja tagada kõigile Eesti lastele turvaline ja toetav kasvukeskkond.

Siin on «Tuhande tartlase tänu» raamatu trükifail.

Kuigi raamat kannab pealkirja «Tuhande tartlase tänu», kirjutasid tänusõnu inimesed kõikjalt Eestist, tunnustajaid jagus  ka mitmelt poolt välismaalt.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles