Algab võistlus parimate eestikeelsete ettevõttenimede leidmiseks

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodumaise lennufirma Nordica lennukikujundus.
Kodumaise lennufirma Nordica lennukikujundus. Foto: Nordica

Homse emakeelepäeva raames algab ettevõttenime võistlus «Ehe Eesti – Eesti ettevõttele eesti nimi», mille eesmärk on väärtustada eestikeelseid äri- ja ettevõttenimesid ning juhtida inimeste tähelepanu avaliku ruumi võõrkeelestumisele.

Nimevõistluse kuulutavad välja Eesti keelenõukogu ja Emakeele selts koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga.

Auhinna ja tunnustuse saab Eesti ettevõtja, kelle äri- või ettevõttenimi on eestikeelne, kõlalt ja kirjapildilt eestipärane ning kujundlik, ütles ministeeriumi keeleosakonna juhataja Piret Kärtner.

Eesti keelenõukogu esimees Birute Klaas-Lang märkis, et ehedal eesti ettevõttenimel on oma lugu, mis kajastab nimepaneku põhjendust, näiteks seost ettevõtja tegevusvaldkonnaga, aja- või kultuurilooga, ettevõtja endaga vms.

Nimevõistluse auhind antakse välja neljas kategoorias:

1. tööstusettevõte

2. teenindusettevõte (sh kaubandus, toitlustus, majutus)

3. vabaühendused

4. aasta uustulnuk (registreeritud võistluse tähtajale eelneva aasta jooksul)

Kandideerida saab iga tegutsev ning Eestis registreeritud ettevõte.

Kandidaate võivad Eesti keelenõukogule ja Emakeele seltsile esitada kõik ettevõtted, üksikisikud, mittetulundusühingud, avalik-õiguslikud ja riigiasutused. Kandidaadid esitatakse elektroonilises keskkonnas sisu.ut.ee/nimekonkurss või posti teel Emakeele seltsi postiaadressil. Kandidaatide esitamise tähtaeg on 15. september 2016.

Eheda eesti ettevõttenime võistluse laureaadid valib žürii, milles on esindatud Eesti keelenõukogu, EmakeelesSelts ning Eesti väike- ja keskmiste ettevõtjate assotsiatsioon (EVEA). Võistluse tulemused tehakse teatavaks ja auhinnad antakse laureaatidele pidulikult üle ettevõtjate päeval 8. oktoobril või vahetult enne seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles