Fotod: Elevandiluurannikul asuvat kuurorti tabas relvastatud rünnak

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elevandiluurannikul asuvat kuurorti nimega Grand Bassam tabas pühapäeval rünnak, kus esialgsetel andmetel hukkus vähemalt 16 inimest, sealhulgas neli eurooplast. Praeguse seisuga on teada, et Eesti kodanikud rünnakus hukka ei saanud. Rünnaku eest võttis vastutuse Al-Quaeda. 

Rünnak toimus Grand Bassami sadamalinnas, mis asub riigi pealinnast Abidjanist ligi 40 kilomeetri kaugusel, kirjutas CNN. Kohaliku giidi sõnul avasid relvastatud mehed rannas hotellide lähistel tule, kirjutas France24. Ründajad olid raskelt relvastatud ja varjasid oma nägu maskiga.

Pildil terroristide relvad. Allikas: Twitter.com.
Pildil terroristide relvad. Allikas: Twitter.com. Foto: twitter.com

Kohaliku meedia väitel sisenesid relvastatud mehed hotelli Etoile du Sud, kus võtsid külalisi ja töötajad pantvangi. 

Esialgsetel andmetel hukkus vähemalt 12 inimest, sealhulgas neli eurooplast, kirjutas Reuters. «Pole teada, kas hukkunuid on veel, praegu piirkonda uuritakse,» ütles politseiallikas.

Elevandiluuranniku võimude teatel on ohvrite seas viis meest, viis naist ja üks laps, kirjutas CNN.

President Alassane Outtara teatas hiljem, et hukka sai kokku 16 inimest, 14 tsiviilisikut, ja kaks julgeolekutöötajat, kirjutas Reuters.

Praeguse seisuga on teada, et Eesti kodanikud rünnakus hukka ei saanud, teatas välisministeerium Postimehele.

Elevandiluuranniku president: kuus hotelliründajat tapeti

President Alassane Outtara sõnul kuus ründajat tapeti.

Siseminister Hamed Bakayoko ütles riigitelevisioonis, et kui relvastatud mehed ründasid kolme hotelli, sekkusid Elevandiluuranniku julgeolekujõud otsekohe ning suutsid kuus terroristi neutraliseerida.

Vastutuse võttis Al-Qaeda

Hotellirünnaku eest võttis vastutuse Al-Qaeda Põhja-Aafrika haru, teatas islamistide võrgukülgi jälgiv monitooringufirma SITE Intelligence Group.

«Allahi armust ja tema jagatud edust tulenevalt õnnestus meie kolmel Al-Qaeda Islami Maghrebi rüütlil rünnata Grand Bassami turismikuurorti,» kirjutasid islamistid internetis.

Prantsuse ministrid sõidavad Elevandiluurannikule

Prantsusmaa siseminister Bernard Cazeneuve ja välisminister Jean-Marc Ayrault sõidavad teisipäeval Elevandiluurannikule seoses terrorirünnakuga Grand-Bassami kuurordis, teatasid pühapäeval võimuesindajad.

«Ministrid reisivad Abidjani, et näidata üles solidaarust kohalike võimude ja Elevandiluuranniku elanikega ning kinnitada sealsele prantslaste kogukonnale oma toetust,» ütles välisministeeriumi allikas uudisteagentuurile AFP.

Rünnak toimus Grand-Bassami sadamalinnas, mis asub riigi pealinnast Abidjanist ligi 40 kilomeetri kaugusel. Allikas: CNN.
Rünnak toimus Grand-Bassami sadamalinnas, mis asub riigi pealinnast Abidjanist ligi 40 kilomeetri kaugusel. Allikas: CNN. Foto: CNN

Viimastel kuudel on rünnakutes luksushotellidele Mali ja Burkina Faso lähistel hukkunud kümneid inimesi. Sealsed hotellid on populaarsed ka lääne turistide seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles