Fitch langetas Soome riigireitingut

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silt Fitch Ratings peakorteril New Yorgis.
Silt Fitch Ratings peakorteril New Yorgis. Foto: Jessica Rinaldi / Reuters

Reitinguagentuur Fitch langetas Soome krediidireitingu ühe pügala võrra madalamale tasemele AA+, stabiilse väljavaatega.

Suurtest krediidiagentuuridest pole Soome reitingut langetanud veel Moody's, kus Soomel on AAA- reiting, vahendas Soome rahvusringhääling YLE. Standard & Poor's laskis Soome reitingu pügala võrra allapoole AA+ tasemele juba 2014. aastal.

Nordea peaökonomisti Aki Kangasharju sõnul ei ole reitinguagentuuri otsus üllatus, sest Soome väljavaade oli enne negatiivne. Ta lisas, et see otsus on märk Soomele, et muudatusi on vaja. «Muidu jõuame sinnamaale, et ka Moody's langetab reitingut,» ütles ta rahvusringhäälingule.

Üllatunud polnud ka Soome peaminister Juha Sipilä. «See oli üsnagi oodatud otsus. loodetavasti aitab see kaasa ühiskondliku leppe sünnile. Soome olukorda nähakse välsjapool üsnagi selgelt,» ütles ta.

Rahandusminister Alexander Stubb kutsus soomlasi üles suhtuma uudisesse tõsiselt. «See ei ole mingisugune «business as usual» -hoiatus, mille järgselt jätkub kõik samamoodi kui ennegi. See on märk, et meid väljastpoolt hindavad inimesed hakkavad kaotama usku Soome võimesse uueneda,» kirjutas Stubb blogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles