Tammsaare pargis algavad väljakaevamised

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline peaks Tammsaare park tulevikus välja nägema. Rajatakse kohvik, hulk varjulisi istumiskohti ja mitu eraldi aiaosa, nende seas põnev salaaed. Kui palju uuenduskuur maksma läheb, ei oska veel keegi öelda.
Selline peaks Tammsaare park tulevikus välja nägema. Rajatakse kohvik, hulk varjulisi istumiskohti ja mitu eraldi aiaosa, nende seas põnev salaaed. Kui palju uuenduskuur maksma läheb, ei oska veel keegi öelda. Foto: Repro

Tallinna kommunaalameti tellimusel algavad märtsi teises pooles Tammsaare pargis vana turuhoone soklikorruse väljakaevamised.

Kaevamised viib läbi Maatriks-RP OÜ, töödele on kaasatud muinsuskaitse järelevalve, kelle ülesanne avastatu fikseerimine, arheoloogiline järelevalve ning leidude kaardistamine. Väljakaevetööd kestavad märtsist maini.

Kaevetööde ajaks suletakse kaks turuhoone vundamendi vahetus läheduses asuvat pargiala ristisuunaliselt läbivat kõnniteed, teatas Tallinna pressiteenistus.

Tammsaare pargis asunud endise turuhoone kaevamistööde esimeses etapis avatakse keldrikorruse seestpoolt kinnimüüritud keldriruumide vaheuksed ja avaused. Ruumide seisukorra uurimise järgselt on kavas soklikorrusel paiknevate ruumide tühjaks vedamine sinna kogunenud või ladustatud ehitus-, lammutus- või muudest jäätmetest. Pärast soklikorruse sisemisi uuringuid alustatakse välistöödega, mille käigus eemaldatakse keldrikorruse peal paiknev pinnas ja avatakse soklikorruse välisperimeeter.

Pärast turuhoone soklikorruse väljakaevamist, seisukorra fikseerimist ning geodeetilist mõõtmist täidetakse auk liivaga.

Keldrikorruse väljakaevamiste käigus hindab linnavalitsus, kas soklikorruse ruumid on võimalik võtta taaskasutusse, näiteks ruumide eksponeerimiseks või rentimiseks restorani või kohviku pidamiseks.

Tallinn kavatseb tänavu tammsaare pargi rekonstrueerida. Pargi rekonstrueerimise ideekonkursi võitis 2012. aastal arhitektuuribüroo Kadarik Tüür Arhitektid töö «Belle Epoque». Selle  alusel alustati 2015. aastal pargi rekonstrueerimise projektdokumentatsiooni koostamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles