ERR.ee: toetuste kaotamine valmistab lapsevanematele meelehärmi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Riik lõpetab koolitoetuse maksmise, mitmelapselises peres jäävad vanemad ilma lapsehooldustasust, kui vanemahüvitist juba makstakse, samuti kaob tasuline isapuhkus - need muudatused tekitavad lapsevanemates meelehärmi ja pessimismi.

Tallinlanna Diana Lebedeva peres kasvab viis last: kõige vanem poeg käib tööl, pere pesamunad, kaksikud, läksid esimesse klassi. Kui praegu maksab riik koolitoetust viie lapse eest 2250 krooni, siis järgmisel aastal ei saa sentigi, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Muidugi see ei ole ka mingi raha, see 450 krooni, aga see ikkagi toetab, näiteks õppevahendid saaks kõik sellest kätte, mis on vajalikud,» ütles Lebedeva. «Me oleme natuke mõelnud seda asja, et võib-olla Soome tahaks perega elama minna, et äkki seal on midagi paremat lastele.»

Lisaks 450 krooni suurusele koolitoetusele kaovad järgmisest aastast ka nii öelda topelttoetused ning kaob ka tasuline isapuhkus.

Sotsiaalminister Maret Maripuu ei usu, et toetuste kaotamine paneb kedagi lapsesaamismõtetest loobuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles