Norra suurpank kavatseb Eestis tegevust laiendada

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DnB NORDi uus kontor Riias.
DnB NORDi uus kontor Riias. Foto: SCANPIX

Täna omandas DnB NOR, kes on enda sõnul Norra suurim finantsteenuste grupp, kõik DnB NORD grupi aktsiad, kuna näeb Baltikumis tugevat kasvupotentsiaali ning soovib siin tegevust laiendada.


Enne tänast tehingut kuulus DnB NORDist 51 protsenti DnB NORile ning 49 protsenti Põhja-Saksamaa pangandusgrupile NORD/LB. Baltikumi piirkonnas, kus DnB NORD tegutseb, on tugev kasvupotentsiaal, põhjendas DnB NOR pressiteates panga omandamist.

«Täna on Eestil kõrgem kasvupotentsiaal kui ülejäänud Euroopal. Me usume, et nüüd on õige aeg selles Norra lähedal asuvas geograafilises piirkonnas oma tegevust laiendada,» rääkis Terje Turnes, kes asub juhtima DnB NORi Baltikumi ja Poola divisjoni.

Tulenevalt tänasest tehingust DnB NORDi nimi tõenäoliselt peagi muutub. «Koheselt nime muutust ei tule, aga 2011. aasta lõpuks võetakse kogu kontsernis kasutusele ühtne nimi,» ütles DnB NORD Panga turunduse ja kommunikatsiooniosakonna juht Maris Heinaru.

«Täna pakub DnB NORD Eestis panga- ja liisinguteenuseid nii Tallinnas kui Tartus. 2011. aastal on meie põhifookus Eesti keskmistel ja suurtel ettevõtetel ning grupi rahvusvahelistel klientidel,» valgustas Heinaru panga laienemisplaane. «Ärimahtude osas on meil selge kasvuplaan. Oleme väga huvitatud ettevõtete investeerimisplaanide ning nende igapäevase äritegevuse finantseerimisest. Me ei plaani järgmisel aastal uusi kontoreid avada, küll aga plaanime töötajaid juurde palgata.»

Täna pakub DnB NORD Eestis panga- ja liisinguteenuseid nii Tallinnas kui Tartus. 2011. aastal on meie põhifookus Eesti keskmistel ja suurtel ettevõtetel ning grupi rahvusvahelistel klientidel. Ärimahtude osas on meil selge kasvuplaan. Oleme väga huvitatud ettevõtete investeerimisplaanide ning nende igapäevase äritegevuse finantseerimisest. Me ei plaani järgmisel aastal uusi kontoreid avada, küll aga plaanime töötajaid juurde palgata.

DnB NOR on üks väheseid Euroopa panku, mis on tootnud puhaskasumit kogu finantskriisi vältel. Selle perioodi jooksul muutus DnB NOR enda sõnul suuruselt teiseks pangaks Skandinaavias ja kahekümne teiseks pangaks Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles