Lyft ja General Motors annavad juhtidele sõitjateveoks auto tasuta

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lyfti auto
Lyfti auto Foto: STEPHEN LAM/REUTERS

Sõidujagamisteenus Lyft ja General Motors lõid Chikagos uue teenuse nimega Express Drive, mis võimaldab juhtidel sisuliselt tasuta sõidukeid inimeste vedamiseks kasutada.

Uudne äriidee seisneb selles, et inimesed võivad endale rentida 99 dollarilise nädalatasu ja 0,2 dollarilise miilitasu eest Chevrolet Equinoxi crossoveri, kuid summa väheneb sellevõrra, kui palju Lyfti sõite juht teeb, teatab Forbes.

Kui teha nädalas 40 sõitu, maksab Lyft GM-ile kinni miilitasud, kui aga 65 sõitu, siis ka nädalatasu- Seega on võimalus igaühel – ka isiklikku autot omamata - osutada sõidujagamisteenust.

Lyfti teatel on Chicagos lausa 60 000 juhti, kes on avaldanud soovi sõidujagajateks asuda, kuid kellel pole selleks nõuetele vastavat autot. Sarnast koostööd teeb USA-s ka näiteks Eestiski tegutsev Uber, kes on käed löönud ettevõttega Enterprise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles