Keskerakond: kes teavitas välissaadikuid riigisaladusest?

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja riigikogu keskfraktsiooni juht Kadri Simson Tallinna linnavalitsuse pressikeskuses.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja riigikogu keskfraktsiooni juht Kadri Simson Tallinna linnavalitsuse pressikeskuses. Foto: Priit Simson

Riigikogu keskfraktsiooni esimees Kadri Simson andis tänasel riigikogu erakorralisel istungjärgul üle keskerakondlaste arupärimisele siseminister Marko Pomerantsile, milles küsitakse, kes teavitas Edgar Savisaare rahaskandaaliga seoses välissaadikuid riigisaladusest.

«Meil on siseminister Pomerantsile küsimus seoses Postimehes ilmunud riigisaladust käsitlenud artikliga,» ütles Simson riigikogu kõnepuldist.

«Kui ajakirjanduses ilmunud väited, et riigisaladusest teavitati ka välissaatkondi, vastavad tõele, siis on see kahemõtteline süüdistus Eesti riigisaladuse toimimisele,» sõnas Simson.

«Juhime ka tähelepanu, et peaminister Andrus Ansipi päevakavast selgub, et 15. detsembril oli Ansipil lõunasöök Eestis resideeruvate suursaadikutega,» nentis Simson.

«Küsime siseministrilt, kas Postimehe väide, et teavitati välissaadikuid, vastab tõele, kui jah, siis kes neid teavitas, kui see info oli teada vaid peaministrile, siseministrile ja presidendile? Kas see oli peaministril saadikutega lõunasöögil jutuks?» tutvustas Simson Keskerakonna saadikute arupärimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles