Brüsselis jätkub terroritõrjeoperatsioon (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terroritõrjeoperatsioon Belgias Brüsselis Forest´piirkonnas
Terroritõrjeoperatsioon Belgias Brüsselis Forest´piirkonnas Foto: SCANPIX

Belgia pealinnas Brüsselis jätkub eile alanud terroritõrjeoperatsioon, mis oli järg Prantsusmaal Pariisis aset leidnud äärmusislamistide terrorirünnakutega seotud isikute otsimisele.

«Politseioperatsioonid jätkuvad,» ütles Belgia peaminister Charles Michel täna.

Eilses operatsioonis, mis toimus Brüsseli Forest´ piirkonnas, sai neli politsei eriüksuse liiget haavata ning Kalašnikovi relva kandnud kahtlusalune hukkus politseiga peetud tulevahetuses, vahendas BBC.

Belgia prokuratuuri teatel kehtib Brüsselis seni eriolukord, kuna kaks või rohkem kahtlusalust isikut jäi tabamata ja nad on jooksus.

Eilses operatsioonis osales lisaks Belgia politseile ka Prantsuse politsei esindajaid, kellest üks sai tulevahetuses haavata.

Prokuratuuri esindaja edastas meediale, et politsei otsis läbi Brüsseli lõunaosas Forest`s asuva korteri umbes kella 15.00 kohaliku aja järgi ning politsei vastu avati läbi kinnise ukse tuli.

Kolm politseinikku said  selles tulistamises vigastada, üks politseinikest hiljem peetud tulevahetuses, kuid kõigi nelja korrakaitsja haavad ei ole eluohtlikud.

Kahtlusalune, kellel oli Kalašnikovi relv, lasti politsei poolt maha kella 18.00 paiku ümber piiratud maja ees tänaval. Ta isik tuleb veel kindlaks teha.

Belgia prokuratuuri esindaja teatas kohe pärast juhtunut, et mahalastu ei ole pikka aega tagaotsitud Salah Abdeslam, kes on üks 13. novembril 2015 Pariisis toime pandud terrorirünnakute kahtlusalustest ja keda ei ole seni tabatud.

Prantsuse politsei teatel ei olnud Brüsseli terroritõrjeoperatsiooni eesmärgiks Abdeslami leidmine.

Politseioperatsiooni tõttu seisati mõneks ajaks Belgias kiirrongiliiklus, mis kulgeb Londoni ja Pariisi vahel. Samuti katkestati töö kahes Forest´ piirkonna koolis ja lasteaias ning lapsed ja töötajad saadeti koju.

Pariisi 13. novembri rünnakute järgselt on Prantsuse ja Belgia politsei suutnud teha kindlaks enamiku rünnaku toimepanijatest, kellest suur osa olid enesetaputerroristid, kes hukkusid sündmuskohal või hilisema politseioperatsiooni käigus.

Belgias on seoses Pariisi rünnakutega arreteeritud 11 isikut, kes anti terrorismis süüdistatuna kohtu alla ja mõisteti süüdi. Veel kaheksa isiku tegevust uuritakse.

Pariisi rünnakut valmistati enamjaolt ette Belgias ja osa ründajaid olid Belgia kodakondsusega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles