Vene riigitelevisioon toetab silmnähtavalt Donald Trumpi (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

Venemaa riigitelevisiooni poliitikasaadete juhid ja uudisteankrud pooldavad ja toetavad silmnähtavalt Ameerika Ühendriikide vabariiklaste kõige populaarsemat presidendikandidaati Donald Trumpi.

Nende arvates on Trump USA poliitsüsteemiväline kandidaat, kes on kindlasti nõus Moskvaga koostööd tegema, edastab BBC.

Venemaa riiklikud telekanalid näitavad Trumpi esinemisi positiivses valguses, eriti on seda olnud pärast seda, kui Trump tegi Venemaa presidendi Vladimir Putini aadressil komplimente.

Telekanal Rossija 1 näitas 13. märtsil kahe ja poole tunni pikkust saadet, milles saatejuht Dmitri Kisseljov teatas, et USA poliitiline eliit tahab takistada Trumpi Valgesse Majja jõudmist.

Saatejuht sõnas, et Trump on poliitikaväline kandidaat, kes seisab vabariiklaste partei hierarhiast eraldi ning tahab Putiniga häid suhteid.

«Just Venemaaga heade suhete tõttu ei soovita Trumpi näha presidendina ja sellest on kahju,» nentis Kisseljov.

Ta lisas, et Trump ärimehena mõistab, kuidas luua töökohti ning oma valimiskampaania abil on ta neid loonud ja inimestele tööd andnud.

Kisseljovi sõnul on Trumpi äärmuslikud seisukohad, nagu moslemite USA sissesõidu keeld ja USA-Mehhiko piirile kaitsetara püstitamine, riigikaitse seisukohast õigustatud.

Dmitri Kisseljov on Kremli käepikendus Vene riigimeedias, juhtides valitsuse poolt rahastatud uudisteagentuuri Rossija Sevodnja (inglise keeles Russia Today).

Teda tuntakse ka kui Ameerika Ühendriikide suurt kritiseerijat ning ta on mitmel korral lubanud USA maatasa teha.

Lisaks Venemaa riiklikele telekanalitele, pooldavad Trumpi ka venelastest natsionalistid, kellest üks on Aleksander Dugin, kes on moslemite ja sisserännu vastane.

Dugin pani Youtube´i video, milles ta Trumpi ülistab ja vigases inglise keeles teatab: «In Trump we trust», mis on viide USA ametlikule motole «In God We Trust».

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles