Odavaimad reisisihtkohad igaks kuuks

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odav puhkus
Odav puhkus Foto: SCANPIX

Erinevaid  teooriaid selle kohta, millal lennupileteid osta või lennata on mitmeid, kuid nüüd on tulnud uus teooria selle kohta, millal tasuks kuhu reisida. 

Booking.com on oma statistika põhjal kokku pannud nimekirja erinevatest sihtkohtadest ning kalendrikuudest, millal neisse paigusse reisida tuleks, et garanteerida võimalikult soodne reis, vahendab Travel and Leisure.

Selleks, et naasta puhkuselt võimalikult paksu rahakotiga, tuleks valida aeg, mil sihtriigis on odavad majutushinnad. Seejärel saab otsida juba lennupileteid, mis antud ajaperioodi sobiks. See ei tähenda tingimata hooaja välist reisimist ning jahedat rannailma. Hea planeerimine tagab vägagi meeldiva puhkuse.

Jaanuar - peamisteks sihtkohadeks võiks olla Los Angeles ja Melbourne. Austraalias on siis võimalik nautida jõulude ja suure tenniseturniiri Australian Open vahelist puhkuseperioodi, mil hinnad langevad.

Veebruar - Honolulu või Hong Kong. Hawaiile on kõige kallim minna uut aastat vastu võtma, kuid veebruariks on hotellide hinnad juba peaaegu poole võrra langenud. Hong Kongis saab veebruaris tähistada ka Hiina uue aasta saabumist ning laternafestivali. Lisaks on seal käimas tavaliselt suured allahindlused poodides.

Märts - kuigi ilm ei ole siis veel seal kõige soojem, tuleks sammud seada Buenos Airesesse. Siiski on see ideaalne aeg linna ning kultuuriväärtustega tutvumiseks.

Aprill - Kopenhaagen ootab külalisi just kevadel, sest siis ei ole kätte jõudnud veel kõrghooaeg kuid samas on kadunud lühikesed päevad ja külmad ilmad.

Mai - kuigi Londonisse reisimine on alati kallis, võib oodata hindade langus peale mai alguses olevat riigipüha. Tegemist on liikuva pühaga, mistõttu on ühtset kuupäeva võimatu öelda. Sel aastal hakkavad hinnad langema ilmselt pärast 2. maid.

Juuni - suve esimene kuu on Hiinas eriti rahulik, ei ole ühtki rahvuspüha, mis paneks kohalikud liikvele ning seetõttu on hotellid eriti huvitatud välisturistide sissevoolust. Nii võib nelja tärni hotelli saada kõigest 80 euro eest.

Juuli - need, kes ei hinda lõõmavat palavust, võiksid juulis reisida Sydneysse. Kuigi siis on Austraalias talv, tiirleb temperatuur siiski mõnusa 20 kraadi ümber.

August - New York ja Berliin ootavad külalisi just nüüd. New Yorgis toimuvad sel ajal mitmed erinevad festivalid ja üritused.

September - kõik teed võiksid septembris viia Rooma. Kuigi Rooma külastamiseks kehva aega polegi, siis september on teistest kuudest veidike odavam. Selleks ajaks on enamik eurooplasi oma reisid ära teinud ning Roomas hakkavad hinnad jälle langema.

Oktoober - loodusearmastajad võiksid sammud seada Kaplinna Lõuna-Aafrika Vabariigis. Sel ajal on vaalad eriti aktiivsed ning neid ei ole vaja kaugelt otsida. Samuti on ka hotelli hinnad languses, kuid ilm on endiselt vägagi soe.

November - San Francisco ja Rio de Jainero on novembris parimateks sihtkohtadeks. Ameerika Ühendriigid valmistuvad sel perioodil tänupühadeks ning kui sättida oma reis vahetult enne pühadeperioodi võib saada hotellidelt väga häid hinnapakkumisi.

Detsember - jõulumeeleolu on siis ilmselt üle maailma juba täies hoos ning ideaalne paik selle nautimiseks on Frankfurt. Ilusal jõuluturul ning kaunis linnas jätkub nautimist päevadeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles