Kaitsevägi viib õppuse käigus kõik üksused valmisolekusse (32)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna varahommikul algas kaitseväe valmisoleku õppus, kus kaitseväe juhataja kontrollib kaitseväe rahuaja üksuste valmidust kiirelt reageerida võimalikele ohtudele.

«Vastavalt kaitseväe juhataja korraldusele viiakse kõik kaitseväelased ja kaitseväe üksused õppuse stsenaariumis ettenähtud valmisolekusse,» ütles kaitseväe juhataja asetäitja brigaadikindral Artur Tiganik.

Kaitseväe peastaabi strateegilise kommunikatsiooni osakonna juhataja Vallo Toomet kinnitas, et stsenaarium, mida kaitsevägi läbi mängib, ei ole avalik info. Brigaadid liiguvad näiteks Jõhvi, Tartu ja Võru kandis, samuti Ämaris.

Sellise õppuse korraldamine ei ole väga tavaline. Kuna tegemist on kiirreageerimisõppusega, tuli see täna hommikul üllatusena ka kaitseväelastele.

«Selliste õppuste korraldamine annab meile kindluse, et ka kaitsevägi toimib ja Eesti elanikud võivad end turvaliselt tunda. Reaalset julgeolekuohtu Eestile ei ole,» kinnitas Tiganik.

Õppusel harjutatakse peaasjalikult kaitseväe üksuste valmidust reageerida võimalikule kriisiolukorrale, väe- ja objektikaitset ning ümberpaiknemist. Samuti testivad kaitseväelased teavitamis- ja kogunemis- ning staabitööprotseduure.

Õppusele on kaasatud kõik kaitseväe rahuaja üksused, suurematest manööverüksustest 1. ja 2. jalaväebrigaad.

Kaitseväe kolonnid liiguvad vastavalt korraldustele erinevatele paiknemisaladele üle Eesti.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles