Kiiruskaamera pikali sõitnud autojuht tekitas kümnete tuhandete eest kahju (4)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera.
Kiiruskaamera. Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Maanteeameti esialgsetel andmetel võib laupäeval Harku vallas kiiruskaamera pikali sõitmisega tekitatud kahju ulatuda kümnetesse tuhandetesse eurodesse.

27-aastane Reimo jäi laupäeva hommikul kella 10.40 ajal Tallinna-Rannamõisa-Kloogaranna maantee 19. kilomeetril autoroolis magama ja sõitis sõiduautoga Audi A6 Avant teelt välja vastu automaatse kiirusemõõtja mõõtekabiini. Mehel olid alkoholijoobe tunnused ja ta viidi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Maanteeameti liikluskorraldusvahendite haldur Krisela Uussaar kommenteeris, et seadmete taastamise või parandamise võimalikkus selgub pärast seda, kui tootjafirma Vitronic on kaamerale põhjalikuma ülevaatuse teinud. Hetkel on teada, et kiiruskaamera sai intsidendi tagajärjel kahjustada ning ei ole töökorras.

«Kahju suurus on selgitamisel, kuid pidades silmas tänaseks teadaolevat, võib eeldada, et kahjusumma on viiekohaline,» kinnitas Uussaar.

Maanteeameti projektijuht Siim Vaikmaa ütles pärast liiklusõnnetust, tekitatud kahju suurust ei saa nii kiiresti öelda. «Kiiruskaamera kabiinis on palju seadmeid, mille üle kontrollimine võtab aega,» lausus ta.

Tekitatud kahju peab maanteeametile korvama liiklusõnnetuse põhjustaja kindlustusandja.

Koos projekteerimise, ehituse ja paigaldusega maksis pikali sõidetud kiiruskaamera uuena umbes 70 000 eurot. Tänaseks on liiklusõnnetuses kahjustada saanud  kiiruskaamera asendatud uuega.

«Mõõteseadmeid paigaldatakse erinevate kabiinide vahel ümber, kuna riigiteedel on kabiine pisut rohkem kui mõõteseadmeid,» selgitas Uussaar.

Kokku on maanteeametil 63 mõõtepunkti, neist neljas on võimalik mõõta sõidukiirusi mõlemas sõidusuunas, ning mõõtepunktides võimalik kasutada 45 seadet. Kaamera, mis kõnealusesse mõõtepunkti paigutati, oli maanteeametil olemas ning uusi seadmeid soetatud ei ole.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles