Kommentaar. Merkel kui põgenikekriisi süüdlane

, eestlane Saksamaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Vaarik
Kristiina Vaarik Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kauaaegsele Saksamaa liidukantslerile ja Euroopa, kui mitte maailma mõjukaimaks naiseks peetavale Angela Merkelile saab põgenikekriis ilmselt poliitikukarjääri kibedaks lõpuks, sest just nimelt talle heidetakse ette pagulaste kontrollimatut, sadade tuhandete kaupa Euroopasse tungimist.

Kui veel läinud suvel poseeris Angela Merkel koos sõjapõgenikega rõõmsalt fotograafidele ja kinnitas, et «saame hakkama», siis viimastel kuudel on saanud aina selgemaks, et ega ikka saa küll. Ülejäänud Euroopa pole Saksamaa pagulassõbralikust kursist absoluutselt huvitatud ning sakslaste, sealhulgas poliitikute ja avalike elu tegelaste arvates on taluvuspiir ammu ületatud.

2005. aastast Saksamaad juhtinud Merkelile on otsus piiramatult põgenikke vastu võtta muutunud poliitiliseks enesetapuks, kuid ilmselgelt ei saa ta öeldut ka tagasi võtta – mõni aeg tagasi pidi ta küll nõustuma paketiga, mis nõuab asüülitaotlustesse senisest märgatavalt rangemat suhtumist. Nii teatas Merkel jaanuari lõpul, et loodetavasti pöörduvad süürlased ja iraaklased pärast sõja lõppu tagasi oma kodumaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles