Viljandis kogunes lumetormi tõttu kriisikomisjon

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumised tänavad Viljandis.
Lumised tänavad Viljandis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeva keskpäeval kutsus Viljandi linnapea kokku linnavalitsuse erakorralise istungi ja kriisikomisjoni koosoleku linnas toimuva lumetormi tagajärgede likvideerimiseks.

Kriisikomisjon otsustas eraldada täiendavad vahendid lisatehnika ja tööjõu kaasamiseks ning koostati konkreetne plaan olukorra normaliseerimiseks.

Mõlemapoolsete kõnniteedega tänavatel kasutatakse ajutiselt lume ladustamiseks ühe poole kõnniteed ja osade tänavate laius väheneb kolme kuni nelja meetrini, möödumisteks moodustatakse taskud.

Viljandi linnavalitsus palub mitte parkida autosid tänavate äärde, kus need takistavad lumekoristust. Parkimisvõimaluste tagamiseks hoitakse lumevabad kõik Viljandi avalikud parklad, lisaks täiendavalt Männimäe elamurajoonis KEK Tradingu parklad.

Reedel Lõuna-Eestist alanud lumetorm on tekitanud probleeme ka Tartus, kus linnavalitsus palus kõrvaltänavate elanikel varuda kannatust, kuna tänavate lahtiajamine võtab tavapärasega võrreldes kolm korda suurema lumekoguse tõttu aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles