Paavst Franciscus liitus Instagramiga, et «kõndida koos teiega Jumala armu teel» (1)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus Instagramis
Paavst Franciscus Instagramis Foto: twitter

Paavst liitus mõne tunni eest populaarse sotsiaalvõrgustikuga Instagram ja on kogunud juba ligi pool miljonit jälgijat.

Esimeseks sissekandeks kontol nimega franciscus on foto palvetavast paavstist üheksas keeles pealdisega «Palvetage minu eest». Konto ise kannab kaaskirja «Tahan kõndida teiega Jumala armu ja helluse teel». Sama lausega selgitas paavst oma sammu ka värskes Twitteri säutsus.

Kuuldused paavsti liitumise kohta selle Facebooki omanduses oleva keskkonna said The Verge andmeil alguse juba nädala algul. Teada on, et paasvt tegi oma esimese avaliku selfie aastal 2013, seega on sarnaste fotode ilmumist oodata ka Instagramis. Kõigest mõne tunniga on paavsti kontol juba 458 000 jälgijat, Twitteris on see näitaja näiteks üheksa miljonit.

Veel aasta tagasi oma täielikku võhiklikkust tehnoloogiavaldkonnas tunnistanud paavst Franciscus avaldas jaanuaris, et internet, sotsiaalvõrgustikud ja tekstisõnumid on aruka kasutamise korral tegelikult kingitus Jumalalt.

«E-kirjad, tekstisõnumid, sotsiaalvõrgustikud ja vestlusruumid võivad samuti olla inimestevahelise suhtluse vormid,» andis paavst katoliku kiriku kommunikatsioonipäeval peetud kõnes neile nähtustele kirikult rohelise tule.

Paavst sõnul ei määra suhtluse ehtsuse mitte tehnoloogia, vaid inimsüda ja meie võime kasutada meie käsutuses olevaid vahendeid targalt.

Alles möödunud aastal tunnistas 79-aastane paavst kohtumisel Apple'i juhi Tim Cookiga ühele tüdrukule piinliku tõsiasja, et ta ei tea, kuidas kasutada arvutit, ja et üleüldse olevat ta tehnoloogia valdkonnas «täielik katastroof». Ühtlasi arvas ta toona, et perekondlike õhtusöökide ajal tuleks nutitelefonide kasutamine keelata ning lastel ei tohiks oma toas olla arvuteid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles