Madridi linnavolinik sai liputamise eest trahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aastal toimunud Complutense ülikooli meeleavaldus õppemaksude tõstmise vastu.
2014. aastal toimunud Complutense ülikooli meeleavaldus õppemaksude tõstmise vastu. Foto: SCANPIX

Hispaania pealinna Madridi vasakäärmuslasest linnavolinik Rita Maestre peab maksma trahvi kirikus rindade paljastamise eest.

27-aastane Maestre kuulub vasakpopulistlikku Podemose parteisse ja on ka parteijuhi Pablo Iglesiase endine tudeng.

2011. aastal ülikoolis sai ta hakkama teoga, mille eest nüüd trahv määrati. Nimelt tungis ta veel umbes 50 kaaslasega Madridi Complutense ülikooli kabelisse. Kohus otsustas, et sellega rikkus Maestre teiste inimeste süüme- ja usuvabadust ning karistas teda 4380 euro suuruse trahviga.

Toona kabelis viibinud tunnistajate sõnul ei piirdunud sissetungijad aga vaid kehaosade välgutamisega. Nad karjusid ka näiteks loosungeid kliitorijõust Vatikani vastu ning ähvardusi, et põletavad sealviibinuid nagu 1936. aastal. Viimane oli ilmselt viide Hispaania kodusõja aegsele vägivallale katoliiklaste vastu, mil kommunistid tapsid kümneid tuhandeid kristlasi. Toda punase terrori perioodi on nimetatud ka Hispaania holokaustiks.

Maestrega samal protestiüritusel osalemise eest kohtu all oleva vasakaktivisti Hector Meleiro Suarezi väitel oli nende sooviks kaitsta avalike institutsioonide sekulaarsust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles