Hiiumaal hukkus teelt välja sõitnud auto juht

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiiumaal Kanapeeksi külas juhtus täna õhtul liiklusõnnetus, kus 41-aastane mees sõitis sõiduautoga Moskvitš teelt välja ja vastu puud. Õnnetuse tagajärjel sai rooli juhtinud mees surma ja temaga koos sõidukis viibinud 28-aastane meesterahvas viga. Kannatada saanud isik toimetati haiglasse.

Häirekeskus sai juhtunust teate kell 19.05. Esialgsel hinnangul sõitis 41-aastane mees oma juhitud Moskvitšiga teelt välja, vastu puud. Sõidukit juhtinud Aivar hukkus sündmuskohal. Koos juhiga viibis sõidukis 28-aastane mees, kes sai viga ja toimetati haiglasse.

Esialgsetel andmetel liikus sõiduk lubatust kiiremini ja kumbki sõidukis viibinud mees ei kasutanud nõuetekohaselt turvavarustust. Politseil on alust arvata, et sõiduki juht oli tarvitatud alkoholi.

Kärdla politseijaoskonna juhi Aare Alliku sõnul kinnitab see õnnetus, et ka vähese liiklustihedusega ja lühikeste vahemaade läbimisel peab juht olema kaine ning kõik autos viibijad kasutama nõuetekohaselt turvavarustust.

«Selles õnnetuses oli autosse istunud seltskond loonud oma tegevusega kõik eeldused traagilisteks tagajärgedeks. Palume veelkord inimestel mõelda läbi nii enda kui ka lähedaste tegevus liikluses. Joobes juhtimisele, arutule kihutamisele ja sihilikule turvanõuete eiramisele ei saa olla tolerantsi. Kui on olukord, kus inimene ise oma tegudele õiget hinnangut anda ei oska, siis võiksid teised seltskonnas viibijad hetke tõsiduse talle ise selgeks teha,» ütles Allik.

Õnnetuse täpsemad asjaolud selgitab välja menetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles