Sillamäe Soojuselektrijaam viis ka teise põlevkivikatla üle hakkepuidule

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hakkpuit Pärnu sadamas.
Hakkpuit Pärnu sadamas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sillamäe Soojuselektrijaam renoveeris neljast põlevkivikatlast teise hakkepuidu küttele, mis võimaldab ka tulevikus soojahinda madalal hoida. Investeeringu kogumaksumus on 4 miljonit eurot.

«Pariisi kliimakokkuleppe valguses peame ka Sillamäel vähendama koormust keskkonnale,» ütles AS Sillamäe SEJ nõukogu esimees Tiit Vähi. «Me peame kasutusele võtma uusi energiaallikaid, uusi tehnoloogiaid ja kütuseid, uusi innovaatilisi lahendusi, et energeetikamaailmas edukalt tegutseda. Hakkepuidu laialdasem kasutuselevõtt võimaldab meil täita rangemaid keskkonnanõudeid, samas hoida soojuse hinda atraktiivsel tasemel.»

AS Sillamäe SEJ juhatuse liige Ago Silde sõnul annab biokütuse laialdasem kasutamine kõigepealt suurt rahalist efekti ehk hoiab soojusenergia hinda all.

«Põlevkivi põletamiseks peab elektrijaam ostma CO2 saastekvooti ja maksma suuri keskkonnatasusid, hakkepuidu kasutamisel langeb see kulu ära. Sillamäe linna soojatootjana väljendub see soojusenergia odavamas MWh hinnas. Otsisime tarbija jaoks odavamat lahendust. Sillamäel on soojusenergia hind 50,50 eurot käibemaksuta, mis on üks odavamaid Eestis,» selgitas Silde.

Esimene katel viidi Sillamäe Soojuselektrijaamas hakkepuidu küttele üle 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles