Vaskräämalased elavad Sõnajalgade elektrituulikute hirmus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulikud.
Tuulikud. Foto: Tairo Lutter

Pärnumaal Vaskräämas elavale Kadri Mägile on nii valla- kui ka maavalitsuse ametnikud kinnitanud, et sellesse külla tuulegeneraatoreid ei ehitata, kuid miskipärast askeldab tuuleparki kavandav Sõnajalgade pere külas ja vallamajas ikka edasi.


Nädalapäevad tagasi leidis ühe Pärnu lähedase söökla pidaja laualt sinna unustatud dokumendid, kus must valgel kirjas, milliste maaomanikega on Sõnajalad juba läbirääkimisi pidanud ja kellega kokkuleppele jõudnud, kirjutas Õhtuleht.

Vaskrääma on Pärnust vaid kümmekonna kilomeetri kaugusel ja paljud pered on ostnud siia kodu just küla vaikuse ja eraldatuse pärast.

Kui sügisel olid küla 86 elanikku ühel meelel tuulikute vastu ning Mägi suutis koos mõttekaaslastega saada tuulikutevastasele pöördumisele 89 allkirja, siis nüüd on olukord muutunud.

Sõnajalad käivat ukselt uksele ja kinnitavat inimestele, et kõik on juba niikuinii nõus – mis mõtet teilgi enam puigelda. Ühelt poolt on nad esialgset lennukat plaani koomale tõmmanud: 7–8 tuulikust on jäänud järele kolm 3 MW võimsusega ja ligi saja meetri kõrguse mastiga generaatorit ning needki kerkiksid külast kaugemale. Teisalt avaldab külameestele nähtavasti mõju ka Sõnajalgade pakutav hüvitis – 3000 eurot (ligi 50 000 krooni) aastas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles