Adlas: lume tõttu jõudsime patsientideni aeglasemalt

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Rohkelt maha sadanud lumi tegi pühade ajal keerulisemaks ka kiirabi töö ning keskmiselt jõuti patsientideni kaks minutit tavapärasemast hiljem, ütles Tallinna kiirabi peaarsti Raul Adlas.


Adlas ütles Vikerraadio hommikuintervjuus, et mõni patsient pidi kiirabi ootama kuni 40 minutit, kuid enamikku kohtadesse jõuti siiski rutem. Adlas tõi välja, et kui eelmisel aastal oli keskmine kohalejõudmise aeg 7.03 minutit, siis tänavu on see pikenenud 9.05 minutini, vahendas ERR Uudised.

Kiirabi töötajatel tuli patsiendini jõudmiseks mõnel juhul ka jala läbi lume sumbata - kõige rohkem umbes kilomeetri jagu, kuid Adlase sõnul on lumised olud kiirabi töötajate jaoks rasked pigem moraalselt kui füüsiliselt, sest see on rõhuv, kui patsiendini, kelle juurde on tõesti kiire, ei pääse ligi ja kohale jõudes selgub, et aidata polegi enam kedagi.

Adlase sõnul vajas kolmel jõulupühal Tallinna kiirabi abi kokku 582 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles