Elad üksi? 5 head nippi kodus üksinduse peletamiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksi.
Üksi. Foto: SCANPIX

Üksi elamine võib ju olla mõnus, ent vahel hiilib ikka kallale nukker üksindus. Apartmenttherapy.com annab häid nõuandeid, kuidas kodus üksindust peletada.

1. Näita, et oled avatud

Anna maailmale märku, et sa pole sugugi endassetõmbunud, vaid annad kõigele uuele võimaluse. Tõmba kardinad eest, lase valgus tuppa. Kui õues naabreid kohtad, aja juttu - head suhted on olulised. Tee rõdu või terrass korda ning mõnule seal, kui ilm lubab.

2. Naudi oma kodurituaale ja proovi uusi asju

Hommikune kohvijoomine, ajalehe lugemine, veeprotseduurid: sa elad üksi ja keegi keegi ei sega sind neid täiel rinnal nautimast. Tegele kunstiga, loe häid raamatuid, proovi uusi retsepte - sul on ilmatuma aeg tegelda oma lemmiktegevustega! Pealegi, pole võimatu et just sel kolmapäeval, kui lähed üksi uude restorani lõunat sööma, naeratab sulle kõrvallaluast tulevane elukaaslane.

3. Muretse lemmikloom

Eks nende eest tuleb hoolitseda, aga päris oma lemmikloom on ikka üks igavene rõõmurull. Eritii õnnelikud on kodutud loomad, keda võid leida loomade varjupaikadest, Pesaleidjast ja mujalt - peale selle, et teed endale rõõmu, annad ka ühele õnnetu saatusega loomakesele päris oma kodu. Kui endale looma võtta ei taha või ei saa, võid ka näiteks talvel linde toita.

4. Lõbutse

Üksiku inimesena ei tule sul kellelegi aru anda ja nüüd on võimalus nautida just sellist meelelahutust, nagu soovid. Kutsu külalisi ja korralda näiteks sõpradele õhtusööke. Keegi ei keela sul ka reisida: just üksi reisides võid kohata vahvaid kaaslasi ning leida sõpru kodu eluks.

5. Ära anna üksindusele võimalust

Mõtle hästi läbi, mis paneb sind üksikuna tundma. Pühade ajal oled üksi? Kui soovid seltsi, anna sellest teada oma sõpradele, või külasta vanemaid. Ka telefonikõned või skaipimine ei lase muremõtetel ligi hiilida: räägi vanemate või kalliste sõpradega oma päevast, ja üksindus on kui peoga pühitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles