Pensionärid on üha agaramad mobiilipanga kasutajad (1)

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Eelmisel nädalal teatas Swedbank oma vanimast mobiilipanga kasutajast, kelleks on 95-aastane pensionär. Seetõttu uurisime ka teistelt pankadelt, et kui vanad on nende kõige vanemad kliendid, kes mobiilipanka kasutavad.

Üha enam eakaid inimesi on hakanud kasutama mobiilipanka ja üle 65-aastaste seas kasvas Swedbanki mobiilipanga kasutajate arv koguni 51,6 protsenti. Vanim mobiilirakenduse kasutaja oli 95-aastane ja noorim mobiilipanka sisseloginud klient oli aga 7-aastane.

Nordea panga kommunikatsioonijuht Jana Kutshinskaja sõnas, et nende vanim mobiilipanga kasutaja on 90-aastane naisterahvas. «Mobiilipanga kasutajate arv kasvab jõudsalt, näiteks kasvas Nordea mobiiliäpi allalaadimiste arv Baltikumis 43 protsenti võrreldes aastataguse perioodiga,» ütles ta. Kutshinskaja sõnul on vanuseline skaala üsna lai, kasutajate hulgas on nii eelkooliealisi kui pensionieas inimesi.

LHV kommunikatsioonijuht Priit Rum sõnas, et vanim LHV mobiilipanga kasutaja on 74-aastane. «Kna meie mobiilipank on seotud mobiil-ID kasutamisega, siis on noorimad kasutajad 16-aastased,» sõnas ta. Ta märkis, et kokku on LHV mobiilipanga kasutajaid umbes 6000 ning kasutajate arv on järjepidevalt tõusnud. «Viimasel ajal on hoogustunud maksete tegemine meie mobiilipanka kasutades, kuna selles kanalis on see kõige mugavam,» lausus Rum.

SEB kommunikatsioonijuht sõnas, et kahjuks ei saa pank sellist statistikat hetkel välja võtta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles