Savisaare lubatud superhaigla maksumus sai avalikuks (1)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Tallinnasse Lasnamäele kavandatud superhaigla peaks valmima kuue aasta jooksul ning nüüdseks on selgunud ka selle maksumus.

«Oleme juba pool aastat töötanud selle nimel, et töötada välja uue haigla arenguvisioon ning koostada projekti tasuvus-teostatavusanalüüs. Nüüdseks oleme jõudnud niikaugele, et lähima kahe kuu jooksul koostatakse ka detailne projekti läbiviimise plaan,» ütles  Tallinna abilinnapea Merike Martinson.

Selle aasta teise kvartali jooksul peab Tallinna linnavalitsus esitama linnavolikogule haigla rajamise kava ning korraldama detailplaneeringu algatamise aadressil Narva mnt 129.

Eeldatavasti kulub projektiga lõpule jõudmiseks ehk uue haiglakompleksi täismahus tööle rakendamiseks vähemalt kuus aastat. Projekti kogumaksumus on 480 miljonit eurot. Rajatava haigla asukohaks on Narva mnt 129 krunt pindalaga 63 836 m2 (6,4 ha). Uue haigla piirkonnas elab ligi 200 000 inimest.

 Tervisekoalitsiooni koosolekul käsitleti ka Tallinna Haigla investeerimisprojekti võimalike rahastajate (kohalikku omavalitsus, Euroopa Liidu struktuuriabi, riigieelarve) kaasamist. Tõdeti, et projekti teostatavuse ja tasuvuse hindamisel tuleb arvestada tervishoiu rahastamise trende ning suutlikkust taotleda võimalikku tugirahastust erinevatest allikatest. Samuti tuleb tagada ehitamise rahastamine täies mahus enne, kui haigla suudab ise tulu teenima hakata.

Tallinna Haigla kompleksi valmimisel ühinevad praegused linna keskhaiglad AS Ida-Tallinna Keskhaigla ja AS Lääne-Tallinna Keskhaigla uueks haiglaks – Tallinna Haiglaks, mille eesmärgiks on luua uus kvaliteet arstiabi osutamisel ja kättesaadavuse parandamisel nii Tallinnas kui ka kogu Põhja-Eestis. Haigla ravivoodite arv peaks ulatuma 700 voodikohani, oluliselt suurenevad päevaravi võimalused ning arvestatakse kiirelt areneva taastusravi vajadusi. Tugiteenuste logistiliselt optimaalne korraldamine on oluline nii ravitöö läbiviimisel kui hoonete haldamisel. Erakorralise meditsiini osakond on haigla visiitkaart, mis rajatavas haiglas peab jõudma tipptasemele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles