Umbusalduse saanud koolidirektor lahkub ametist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Direktor Piret Hiisjärv tänavu augustis renoveeritud koolimaja tutvustamas.
Direktor Piret Hiisjärv tänavu augustis renoveeritud koolimaja tutvustamas. Foto: Liis Treimann

Tallinna Õismäe gümnaasiumi direktor Piret Hiisjärv, kellele avaldasid umbusaldust nii õpilased kui õpetajad, esitas lahkumisavalduse.


Tallinna haridusameti hariduskorralduse teenistuse direktor Meelis Kond rääkis Postimees.ee’le, et direktor saatis ameti juhatajale Andres Pajulale digiallkirjastatud lahkumisavalduse.

«Haridusameti juhataja on mõista andnud, et ta rahuldab selle avalduse, aga ta soovib direktoriga enne seda veel kindlasti kohtuda,» ütles Kond. Uue direktori leidmiseks kuulutatakse vastavalt kehtivale korrale välja avalik konkurss.

9. detsembril toimunud kooli ametiühingu koosolekul kirjutasid 59 kooli töötajat alla direktori umbusaldusavaldusele. Üheteistkümnest punktist koosnevas avalduses heideti Hiisjärvele ette, et ta on oma ebademokraatliku juhtimisstiili ja jõhkra käitumisega loonud koolis väljakannatamatu ja tööd pärssiva õhkkonna.

Muu hulgas heideti direktorile ette õpetajate töö mitteväärtustamist ning õpetajate alavääristamist ja sõimamist õpilaste ees.

Pisut varem jõudis haridusametisse kooli õpilasesinduse liikmete poolt allkirjastatud umbusaldusavaldus. Ametniku sõnul oli selle sisu õpetajate avaldusega põhimõtteliselt sarnane.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles