Katkine veetoru tekitas tänavale tiigi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Vee töömehed otsisid esmaspäeval Luite tänaval veetoru leket.
Tallinna Vee töömehed otsisid esmaspäeval Luite tänaval veetoru leket. Foto: Mihkel Maripuu

Luite tänavale, kus tänavu suvel kanalisatsioonitorusid pandi, on tee kõrvale tekkinud tiik, kuhu tulvab vett järjest juurde.


Kohalikud elanikud kahtlustasid, et küllap sulgesid kanalisatsiooni rajajad mõne toru, mille kaudu mõni allikas tee alt läbi voolas. Tallinna Vee tootmisjuht Leho Võrk kinnitas, et tegemist on siiski veelekkega.

«Seal on veeleke ning täna seal kaevatakse ja otsitakse seda leket. Kuna seal on ka hästi palju pinnasevett, siis on kaevamine raskendatud ja lekkekohta pole nii lihtne üles leida,» ütles Võrk.

See, et tegemist on veetoru lekkega ja mitte allikaveega, on Võrgu sõnul kindel. «Meie lekkelabor käis seal ja leidis selle nii-öelda hääle üles. Aga lekkelabor ei suuda päris täpset kohta näidata. Nii et nüüd tuleb seal kaevata ja otsida,» lisas ta.

Ta möönis, et Luite ja Suitsu tänava kandis on lähedal asuva Ülemiste järve tõttu ka hulgaliselt allikaid, kuid praegusel juhul otsitakse siiski leket. Paari nädala eest puhastati sealkandis siiski ka kraave ja juhiti üks allikas sadeveetorusse.

Ühe kohaliku elaniku sõnul on lekkekohast voolav vesi tee alt nii palju pinnast ära uhtunud, et natuke asfaltkatet on sisse varisenud. Võrgu sõnul on tee kahjustatud seetõttu, et vee-ettevõtte töötajad kaevasid seal juba eelmisel laupäeval. Kuna siis lekkekohta ei leitud, jäeti töö pooleli. Vahepeal täpsustati võimalikku lekkekohta ning täna kaevatakse jälle.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles