«Jõulutunnel» toetas Hiiumaa haiglat ligi 1,4 miljoni krooniga

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kompuutertomograaf.
Kompuutertomograaf. Foto: Siemens.

ETV heategevusprogrammi «Jõulutunnel» toetustelefonid sulgusid pühapäeva õhtul ning annetuskõnesid tehti üle 24 tuhande, kogudes hiidlaste haiglale 1 miljon 383 tuhat krooni.

«Hiidlaste soov, et nende meretaguses haiglas oleks kompuutertomograaf, leidis paljude televaatajate mõistmist ja toetust. Me soovisime ka laiemalt käsitleda ääremaade võimalusi, seal elamise riske ja suhteid suuremate keskustega ning suur tänu kõigile, kes elukorraldusele Eestis kaasa mõtlesid,» ütles «Jõulutunneli» produtsent Margus Saar.

Esimese jõulupüha 4,5-tunnise programmi partner oli Hiidlaste Koostöökogu, kes ühendab kohaliku kogukonna algatust osta Hiiumaa haiglasse kompuutertomograaf, mis võimaldab hea diagnostika kohapeal ja seeläbi kiire ning õige meditsiiniabi.

Produtsent Margus Saare sõnul ärgitati saates arutlusi teemal, milline peaks olema riigi roll ääremaade elu korraldamisel ja mida võiks kohalikud kogukonnad ise ette võtta. «Hiidlaste algatus on hea näide sellest, kuidas üks kogukond ei ole oma elukorraldusega rahul ja kutsuvad iseend ja teisigi hiidlasi aitama,» märkis ta.

Saates esinenud riigikontrolör Mihkel Oviir märkis, et Eesti haiglates on kompuutertomograafe piisavalt ja need on alakasutuses, kuid samas toetas ka tema perekond oma panusega hiidlaste algatust.

MTÜ Hiidlaste Koostöökogu eriarve tomograafile on 221050754758 ning annetusi saab teha ka Swedbanki annetuskeskkonnas.

Saade «Jõulutunneli laulud» on ETV eetris pühapäeval, 2. jaanuaril kell 17.40.

2009. aastal annetasid televaatajad «Jõulutunneli» vahendusel 1,5 miljonit krooni, et naiste üheksa varjupaiga spetsialistide tegevuse toetamise kaudu anda abi kõigile perevägivalda kogenutele Eestis.

2008. aastal koguti Haapsalu Neuroloogilisele Rehabilitatsioonikeskusele kliinilise kõnni- ja liikumisanalüüsi labori seadmete soetamiseks 3,4 miljonit krooni.

2007. aastal koguti televaatajate abiga 2,93 miljonit krooni, et soetada Tallinna lastehaiglale ning Tartu Ülikooli Kliinikumile laste opereerimiseks sobivaid operatsioonilaudu ning kindlustada kõik Eesti sünnitusosakonnad lootemonitoridega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles