Brüsseli rünnakute noorim vigastatu on kolmeaastane laps

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brüsseli kiirabi kannatanuid transportimas
Brüsseli kiirabi kannatanuid transportimas Foto: SCANPIX

Belgia pealinnas Brüsselis kärgatasid selle nädala teisipäeva hommikul Zaventemi lennujaamas ja eurokvartali lähedases metroojaamas pommid, mille tagajärjel kaotas elu üle 30  ja sai vigastada üle 270 inimese.

Belgia hln.be uudistelehekülje teatel on Brüsseli rünnakute noorimaks kannatanuks kolmeaastane laps, kelle sugu ja identiteeti turvakaalustlustel ei avalikustatud.

Laps on elus, kuid raskete vigastuste tõttu on ta seisund kriitiline ning ta võitleb ellujäämise eest. Ei ole teada, kas laps sai kannatada lennujaamas või metroos tehtud rünnakus.

Belgia prokuratuuri teatel hukkus kolmes rünnakus 31 ja sai haavata ligi 300 inimest.

Esimesed kaks rünnakut leidsid varahommikusel ajal aset lennujaamas ja kolmas rünnak oli üks tund hiljem Maelbeeki metroojaamas.

Belgia politsei teatel oli lennujaamas ka kolmas enesetapupommitaja, kelle pomm ei plahvatanud ja ta põgenes. Seda isikut ei ole seni tabatud ja ta nimi ei ole teada.

Lennujaamas ja metroos tehtud rünnaku taga on vennad Khalid ja Ibrahim El Bakraouin.

Hukkunute identifitseerimine on keeruline ja aeganõudev, seni on teada kolme isiku andmed, nende seas ka Peruust pärit naine, kes oli kaksikute ema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles