Kodurestorani pidajad võõrustavad külalisi maailma veerelt

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MerMer kodurestoranis valminud roog.
MerMer kodurestoranis valminud roog. Foto: Jaanus Lensment

Jaan ja Merrit Kiho peavad koos Ameerika buldog Hummeriga Juminda poolsaarel Kolga-Aabla külas kodurestorani MerMer, mille maitsed on jõudnud maailma kaugematesse otstesse.

Eesti kodurestoranide aluspanijatena on Jaan ja Merrit rajanud gurmeerestorani, kuhu pääsemiseks on tingimata vaja broneeringut, vahendab Harju Elu. «Pühapäeval oli meil 21-liikmeline seltskond Belgiast. Meile on inimesi tulnud igast maailma otsast. Külalisi pole olnud Põhja-Koreast, küll aga Lõuna-Koreast,» rääkis Jaan Kiho.

Restorani pidamine oli mõeldud ühe suveprojektina, kuid kuna see osutus edukamaks kui arvati, muutus MerMer aastaringseks ja olnud tegevuses viimased seitse aastat, suutes korraga vastu võtta 2–23 inimest.

Kuidagi tuli mereäärses kodus leib lauale tuua ning tekkis mõte pidada kodurestorani. «Merritile on antud anne toidutegemises,» tõdes Jaan tunnustavalt. Kui Merriti kunagine unistus oli välja anda omanimeline kokaraamat, siis tänaseks on neid ilmunud tervelt seitse ning tulekul on veel viis.

«Mulle tähendab toidutegemine loovust. Iga roog on omamoodi kunstiteos. Ma ei aja retseptides näpuga järge. Üks ja sama põdralihapada erineb maitsetelt, vahel on see vürtsikam, vahel on selles rohkem veini. Maitse-eelistust on palju inspireerinud Vahemere reisid,» rääkis Merrit.

Reklaami pole MerMer ostnud, kuigi pakkumisi on ohtralt tulnud. Enamasti on reklaam liikunud suust suhu ja sellest on ka piisanud.

Refereeritud artiklit loe täismahus Harju Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles