Augustibluus avab täna hooaja kahe bluusipeoga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Explorer ärihoone avamine, Tanel Padar
Explorer ärihoone avamine, Tanel Padar Foto: Martin Dremljuga

Täna, 24. märtsil avab festival Augustibluus tänavuse hooaja. Üheaegselt Tallinnas ja Haapsalus toimuvatel avaüritustel tehakse teatavaks 5. ja 6. augustil toimuva festivali esinejad ning avatakse värske kodulehekülg. Tallinnas toimub avapidu kell 21 kohvikus Sinilind, kus astub üles Tanel Padar Blues Band. Haapsalu Kultuurikeskuses avatakse uksed juba kell 18 ning kell 19 astub lavale Vaigla Bros nimeline kollektiiv, milles teevad kaasa Raul ja Robert Vaigla, Kaire Vilgats, Reigo Ahven ja Urmas Lattikas.

Augustibluusi programmijuhi Raul Ukareda sõnul saab tänavuse festivali kava olema mitmekesisem kui eelnevatel aastatel.

«Erilisi ja omamoodi muusikuid on tulemas lähedalt ja kaugelt, nii siit- kui sealt poolt Atlandi ookeani,» ütles ta. Ukareda sõnul tehakse sel nädalal teatavaks umbes pool esinejate nimekirjast. Programm täieneb pidevalt ning lõplik nimekiri saab paika suve alguseks.

Festivali korraldaja Indrek Ditmanni sõnul on Augustibluusi hooaja avaüritustest kujunenud igakevadine traditsioon. Üheskoos vaadatakse üle eelmiste aastate parimad palad ning antakse aimu seekordse festivaliga seotud uuendustest. Ta lisas, et avaüritus on ka hea võimalus külastajate, artistide ja koostööpartnerite omavaheliseks kohtumiseks ning suhtlemiseks.

Foto: Erakogu

Augustibluusi festivali passide eelmüük algab Piletilevis esmaspäeval, 28. märtsil. Festivali avaürituste külastajail on kohapeal ainulaadne võimalus soetada festivali passid eriti soodsa hinnaga. Tänavune Augustibluus toimub 5. ja 6. augustil Haapsalus. Eelmisel aastal külastas festivali 13 tuhat inimest.

Tänu aasta-aastalt kaalukamaks muutuvale programmile, märkimisväärsele publikuhuvile ja positiivsetele arvustustele ka paljudes rahvusvahelistes muusikaväljaannetes, on Augustibluus saavutanud kindla koha Euroopa tunnustatud bluusifestivalide nimistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles