Turu-uuringute küsitlus: Keskerakonna toetus on kahanenud (2)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alati Edgar Savisaare taga truult seisnud Siret Kotka on Keskerakonnas toimunust vapustuses.
Alati Edgar Savisaare taga truult seisnud Siret Kotka on Keskerakonnas toimunust vapustuses. Foto: Meelis Meilbaum

Keskerakonna toetus on märtsis langenud 4 protsendipunkti võrra, kuid endiselt on Keskerakond kõige populaarsem partei Eestis, selgub ERR-i uudistetoimetuse Turu-uuringute aktsiaseltsilt tellitud uuringust.

Keskerakonda toetab 25 protsenti vastanutest ning sotsioloog Juhan Kivirähki sõnul on toetus langenud nii eesti- kui ka venekeelsete valijate hulgas ja ka kõige vanemas vanusegrupis, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Kohe Keskerakonna kannul on aga Reformierakond, kelle toetus on püsinud veebruarikuisel tasemel - 23 protsenti.

Kolm järgmist erakonda - Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Konservatiivne Rahvaerakond ning Vabaerakond - on aasta algusest peale olnud praktiliselt võrdse toetusega (vastavalt 13, 13 ja 12 protsenti).

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus on kukkunud kuuele protsendile.

TNS Emori 18. märtsil avaldatud uuringu järgi toetaksid SDE-d kui EKRE-t võrdselt 14 protsenti küsitletutest

Kõige populaarsem partei oli TNS Emori küsitluse põhjal märtsis 25 protsendiga riigikogu suurim opositsioonipartei Keskerakond, koalitsiooni juhtivat Reformierakonda toetas 23, opositsiooni kuuluvat Vabaerakonda 15 ning valitsusliitu kuuluvat Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuus protsenti küsitletutest.

Keskerakonna toetus on TNS Emori järgi kasvanud võrreldes veebruariga kolm ning Reformierakonna ja EKRE toetus ühe protsendipunkti. IRLi toetus võrreldes veebruariga ei muutunud, Vabaerakond kaotas toetust ühe ja SDE kahe protsendipunkti võrra.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles