Taksofirmad lõid oma huvide kaitsmiseks liidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso. Illustreeriv foto.
Takso. Illustreeriv foto. Foto: Andres Haabu

Erinevad suuremad ja väiksemad taksofirmad lõid eelmisel nädalal Eesti Taksoettevõtjate Liidu, mille eesmärgiks on kaitsta oma tegevusvaldkonda piraattaksojuhtide ning läbimõtlemata seadusemuudatuste eest.

«Meie liidu esimene ülesanne on anda oma panus sellesse, et riik, mis on taksondust 25 aasta jooksul reguleerinud ja koormanud kümnete bürokraatlike rohkem ja vähem vajalike nõudmistega, võtaks meid ka kaitsta ebavõrdse kohtlemise vastu, mida tekitavad tänavatel sajad ilma litsentside ja plafoonideta vuravad piraattaksod, mis juba praegu kutselisi juhte tööta jätavad,» rääkis uue liidu juhatuse liige ja Sõbratakso juht Mart Palm.

Selle üheks vormiks on tema sõnul jagamismajandus, mille vastu taksojuhid kindlasti pole. Küll aga on nad selle vastu, et jagamismajanduse sildi all pakuvad teenuseid inimesed, kel ühel või teisel põhjusel litsentsi ei ole. 

Kolmanda suunana nimetas Palm soovi panustada tõsiselt taksonduse valdkonna tõstmiseks ausate maksumaksjate kategooriasse. «Taksofirmad on 100 protsenti selle poolt, et makse makstaks ausalt kogu teenistuselt, kuid niikaua kuni riigil puudub ühtne mehhanism ja huvi kõigi taksode kontrollimiseks, on juhtidel ka üksikult selle nimel keeruline pingutada. Maksude aus maksmine tähendaks koheselt taksosõidu hinna tõusmist, kuid seda ei saa konkurentsitingimustes ette võtta ükshaaval,» sõnas Palm.

Täpsemate ettepanekutega nii jagamismajanduse reguleerimiseks kui ka maksude paremaks kogumiseks kavatseb taksoettevõtjate liit välja tulla juba lähiajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles