Ministeerium läheb suursaarte praamihankega kolmandale katsele (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõru sadam Hiiumaal
Sõru sadam Hiiumaal Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) kuulutas juba kolmandat korda välja hanke Sõru-Triigi praamiliinile ajutise vedaja leidmiseks, kuna kaks eelmist hanget on ebaõnnestunud.

«Esimene hange ebaõnnestus Saaremaa Laevakompanii maksuvõla tõttu ja teisel hankel ei vastanud Väinamere Liinid hanke tingimustele,» ütles MKM-i pressiesindaja Mihkel Loide BNS-ile.

MKM kuulutas esimese Sõru-Triigi praamiliinile ajutise vedaja leidmise hanke välja möödunud aasta oktoobris. Väinamere Liinid OÜ vaidlustas hanke toona nii riigihangete vaidlustuskomisjonis kui ka kohtus, kuna leidis, et läbiviidav riigihange omab kontsessiooni tunnuseid ja vedaja leidmine sellele liinile ei ole lihtsustatud korras teenuse tellimisena võimalik.

Hankega soovib ministeerium leida vedaja Sõru- Triigi praamiliinile alates 1. oktoobrist kuni uue parvlaeva Soela liinile saabumiseni plaanide kohaselt 2017. aasta maikuus. Eeldatav maksumus on 850 000 eurot ning uuele hankele saab pakkumisi esitada 25. aprillini, selgub hankedokumentidest.

Praegu teenindab Sõru-Triigi liini Saaremaa Laevakompanii parvlaevaga Kõrgelaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles