Signali äpp tagab tõeliselt turvalise netisuhtluse

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neile, kes soovivad garanteerida militaarse turvalisuse oma digisuhtluses, saavad kasutada tasuta rakendust Signal.
Neile, kes soovivad garanteerida militaarse turvalisuse oma digisuhtluses, saavad kasutada tasuta rakendust Signal. Foto: Digitark

Järjest rohkem oleme valmis mugavate teenuste ja funktsioonide nimel andma erinevatele firmadele oma kontakte, paroole, luba sisse lülitada mikrofoni ja võimaldama ligipääsu fotodele ning meilidele, kirjutab Hardi Keerutaja sinu moodi tehnoloogiaportaali Digitark digielustiili külalisblogis.

Signal-i nimeline tasuta rakendus lubab teha ka turvlisi kõnesid.
Signal-i nimeline tasuta rakendus lubab teha ka turvlisi kõnesid. Foto: Signal

Aeg-ajalt, kui pereringis tuleb jutuks mõni "uudne" suhtluskanal nagu Messenger, Whatsapp või Skype, olen tähele pannud, et vanemate inimeste jaoks on kohe esimene küsimus turvalisus ja sealtmaalt ka huvi kaob, kirjutab Keerutaja Digitarga digistiiliblogis. Paranoilised on tema sõnul ka paljud noored, kellel on kleepsud läpakakaamera ees (aga huvitaval kombel mitte telefonide selfie-kaameratel).

Kes aga kuidagi ei kannata, et tema öeldud laused või muud andmed võivad langeda halbadesse kätesse, siis on välja mõeldud rakendus Signal, mis kasutades krüpteerimist, tagab eriti turvalise suhtluse.

Seda saab teha nii tekstina klassikalises chati-vormis või kõnedena. Programmi turvalisust hinnatakse lausa sõjaväe tasemele. Seda kasutab küber-paljastaja Edward Snowden ja paljud teised, kelle jaoks on lausa eluliselt oluline garanteerida, et midagi ei satuks kolmandatesse kätesse.

Loe Hardi Keerutaja kogemusest Signal-äpiga lähemalt Digitargast

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles