Meremäe volikogu umbusaldas vallavanemat ja valis ta siis tagasi ametisse (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kagu-Eestis Setomaal avaldas rahvas täna hommikul meelt selle vastu, et kukutatakse Meremäe vallavanem Rein Järvelill. Volikogu umbusaldaski vallavanemat, kuid valis ta seejärel tagasi ametisse.

Kui umbes poolteist tundi tagasi volikogu umbusaldas Rein Järvelille (SDE) häältega 6 : 5, siis nüüd valis volikogu Järvelille vallavanemaks tagasi samuti häältega 6 : 5. 

Meremäe vallavalitsuses algas volikogu istung täna hommikul kell 8.30. Oponentide hinnangul alustati volikogu istungit nii vara selleks, et ajakirjandus kohale ei jõuaks, eesmärgiga võtta maha vallavanem Rein Järvelill. 

Vastaskandidaat oli endine riigikogulane Jüri Kaver, kes käis Meremäel ära ja läheb sama targalt koju tagasi. Ilmselt arvati, et Kaver hääletuse ka võidab.

Üritus hakkas hoone ees pihta suure piketiga. Kohapeal oli umbes 70 valla kodanikku, kellest osa oli seto rahvariietes.

Pärast seda, kui Järvelille umbusaldamine oli väidetavalt läbi viidud, hakkasid kohalikud elanikud hüüdma: «Häbi, häbi, häbi!»

Inimestel olid kaasas suured plakatid. Kuna vallavolikogu esimehe perekonnanimi on Vares, siis olid ka plakatid varestega, lindudele olid punased jooned peale tõmmatud. Lahti löödi seto leelo.

Vallavolikogu esimees, parteitu Arno Vares nõudis, et rahvas ei segaks istungit, aga kuna laulmine ja kisa jätkus, kutsus ta kohale politsei. Paarkümmend minutit hiljem saabus Võrust politseipatrull, kes läks saali ja püüdis seal korda tagada.

Umbusaldamise protseduuri üle käis jätkuvalt kemplus. Vaieldi selle üle, kas vallavanem ikkagi tagandati ametist või mitte. Volikogu esimees teatas, et Järvelille umbusaldati häältega 6 : 4. Kohalolnud nägid aga saalis, et hääli oli kuus viie vastu.

Meremäe volikogu kogunes täna arutama vallavanem Rein Järvelille suhtes algatatud umbusaldusavaldust, millele oli alla kirjutanud kuus vallavolikogu liiget 11-st. Kui umbusaldusavaldus läheb läbi, on kavas uue vallavanema valimine. Vallavolikogu esimees Arno Vares teatas eile, et astub tänasel volikogu istungil esimehe kohalt tagasi. 

Meremäe vallas käib lisaks muule vaidlus haldusreformi üle. Osa soovib läbi haldusreformi soodustada Seto valla moodustamist, mille maad jagunevad praegu Mikitamäe, Värska, Meremäe ja Misso valla vahel. 

Vallavolikogu on teinud aga ametliku ettepaneku alustada kõigi Võrumaa valdade vahel ühinemisläbirääkimisi, et tulevikus oleks Võrumaal vaid üks omavalitsus ja üks tõmbekeskus, milleks on Võru linn.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles