Parimat võistkonda süüdistatakse liigses tugevuses

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Connecticuti naiskonna mängijad Breanna hoiavad enda käes järjekordset trofeed.
Connecticuti naiskonna mängijad Breanna hoiavad enda käes järjekordset trofeed. Foto: SCANPIX

USA meedias käib viimastel päevadel tuline arutelu, sest sealse ülikooliliiga (NCAA) viimaste aastate naiste korvpalli valitsejale, Connecticuti ülikooli tiimile heidetakse ette liigset tugevust. Tugevad nad tõepoolest on: kogu liiga ajaloo pikim võiduseeria – 90 mängu järjest – kuulub neile ja viimase kolme hooaja peale on saadud vaid üks (!) kaotus, kui 2014. aasta novembris kaotati lisaajal Stanfordile. Enne NCAA finaalturniiri oli Connecticut sel hooajal oma vastased alistanud keskmiselt 39,7-punktilise vahega.  

Ajaloost on näiteid küll ja veel, kuidas mõni sportlane või võistkond on teistest mäekõrguselt üle. Ja paljudele spordisõpradele meeldibki ühe sportlase või võistkonna selge üleolek. Teisalt on alati neid, kes kohe küsima kukuvad, kas see ikka alale kasulik on.

Golfar Tiger Woodsi valitsemise ajal oli golf populaarsem kui kunagi varem, sprinter Usain Bolti peetakse kergejõustiku viimaseks päästeingliks. Või USA korvpallikoondised. Või NBAst Golden State Warriorsi, kelle mängud löövad liiga vaatajarekordeid. Või Michael Jordani aegse Chicago Bullsi. Või mängijatest Jordani, LeBron Jamesi, või Stephen Curry.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles