Video ja pildid: Colombias eksles sõdur kolm nädalat džunglis, süües kilpkonni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Colombias eksles sõdur kolm nädalat džunglis, toitudes kilpkonnadest ja muust,  mida loodusel talle pakkuda oli.

26-aastane Yefer Orlando Sanches  Fonseca oli koos kaaslastega džunglitreeningul, kuid sattus neist lahku ja ei leidnud enam teed tagasi, edastab AFP.

Sanches Fonseca  oli läbinud ellujäämiskursuse, milles õpitut tuli tal rakendada, kuna ta tahtis ellu jääda. Ta oli iga hetk valmis relva haarama ning ta magas minimaalselt, liikudes ja otsides džunglist väljapääsu inimasulasse.

Tal oli kaasas relv, laskemoon, kiiver, natuke lõhkeainet, pontšo, matšeete ja veepudel, mis sai kiiresti tühjaks.

Sõdur oli kadunud 23 päeva enne kui kaaslased ta Vista Hermosa piirkonnast selle nädala esmaspäeval leidsid.

Kui ilmnes, et mees kadus treeningul, asusid 500 sõdurit teda otsima piirkonnast, mida peetakse ohtikuks, kuna seal tegutsevad Colombia vasakpoolsed revolutsioonilised relvajõud ( FARC ).

Otsimisoperatsioon lõppes õnnelikult, kui džunglist leiti habetunud, pesemata ja kõhnunud mees.

Alatoitluse ja veepuuduse all kannatanud Sanchez lennutati sõjaväebaasi haiglasse ravile ja psühholoogilistele uuringutele. Teda ootab ees kohtumine ema ja õega.

Sanches Fonseca teatel toitus ta eelkõige toorest kilpkonnalihast, kuid ka muust, mis talle kätte jäi ja söömiskõlblik oli. Ta liikus aina edasi, lootes leida väljapääsu.

«Kõndisin, kõndisin ja kõndisin. Liikumise ajal sain aru, et usk aitab mul ellu jääda ja pääseda. Teadsin, et mind otsitakse, kuid ma palvetasin ikkagi, et kaaslased mind leiaks,» lausus Sanchez Fonseca  haiglas.

Mehe sõnul on ta hea väljaõppe saanud sõdur, kuid ikkagi oli öine džungel hirmuäratav paik.

«Inimesed ja ahvid on sarnased. Lähtusin sellest, et saan süüa sama, mida söövad ahvid,» selgitas sõjaväelane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles