EUROSAF Meistrite Karika regatil algavad finaalsõidud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Puusta
Ingrid Puusta Foto: Riina Ramst

EUROSAF Meistrite Karika etapil, 47. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia regatil Hispaanias Palmal said eile läbi kvalifikatsioonisõidud. Eesti purjetajatest pääsesid kuldlaevastikku naiste RS:X-il13. kohal olev Ingrid Puusta ning naiste 470-l 30. positsioonil paiknevad Marjaliisa ja Elise Umb. Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp on kogu avaseeria ühe grupina purjetavas 49erFX klassis 24. kohal.

Ingrid Puusta (NYCS) finišeeris eile 8. ja 13. tulemusega ning kvalifikatsiooni kokkuvõttes on ta 13. positsioonil, millega jätkab täna algavates finaalsõitudes kuldgrupis. Esikohal on naiste RS:X klassis endiselt venelanna Olga Maslivets.

Marjaliisa ja Elise Umb (PSS Maru) said naiste 470 klassi sõitudes 13. ja 10. koha ning kokku 30. asetus paigutab naiskonna samuti edasiseks kuldfliiti. Liidriteks on Amy Seabright ja Anna Carpenter Suurbritanniast.

49erFX klassis võistlevad Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp (ROPK/TJK) said kirja 31. ja 16. resultaadi ning ühe valestardi ja on praegu 24. positsioonil. Juhtimas on hollandlannad Annemiek Bekkering ja Annette Duetz.

Anna Pohlak (TJK) lisas Laser Radial klassis oma sõitude seeriasse 18. ja 21. koha, on hetkel kokku 52. real ja seilab edasi hõbegrupis. Juhtpositsioonil on belglanna Evi Van Acker.

Meeste RS:X klassis lõpetas Rainer Kasekivi (TPLK) viimased kvalfikatsioonisõidud 36. ja 40. tulemusega. Noormees on kokkuvõttes 81. kohal ning jätkab hõbefliidis. Esikohal paikneb britt Tom Squires.

Võistlus kestab laupäeva, 2. aprillini, mil avaseeria põhjal selgunud iga klassi 10 parimat purjetavad medalisõidus.

Praeguse seisuga on Trofeo S.A.R. Princesa Sofia regatil eestlastel võimalik olümpiapääset püüda veel naiste 470 ja 49erFX klassides. Kummaski klassis saab Palmal olümpiakoha 1 Euroopa riik. Olümpiapääsme on Eestile juba varasemalt kätte võidelnud Ingrid Puusta naiste RS:X-il, Karl-Martin Rammo Laser Standardil ja Deniss Karpak Finnil.

Regati kodulehekülg ja tulemused

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek, Eesti Loots ja Planestar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles