Keskerakonna Raplamaa piirkonna juhiks valiti Reps (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna Raplamaa piirkonna juhiks valiti kolmapäeva õhtul Mailis Reps, kes sai vaid ühe vastuhääle. Algselt Repsi vastu kandideerima pidanud Erki Savisaar loobus viimasel hetkel kandideerimast, seega oli Reps ainus kandidaat.

Kirglik parteisisene duell, kumma leeri esindajast saab Keskerakonna Rapla piirkonna juht, jäi mõneti üllatuslikult ära. Juba päeval liikusid jutud, et Erki Savisaar, kes oli eelnevalt lubanud Repsi vastu kandideerida, võib kandideerimast loobuda.

Reps märkis kell 18, vahetult enne piirkonnakonverentsi algust, et sai viis minutit varem teada, et jääb ainsaks kandidaadiks. «Keskkontori poisid andsid mõista, et vastaskandidaati ei esitata,» nentis ta. Reps ütles, et see oli talle üllatuseks, kuna ta valmistus halvimaks.  Samuti märkis ta, et arvestades seda, mis nägude ja olekuga olid partei keskkontori esindajad, jäi talle mulje, et keskkontor päris kindlasti plaanis talle vastaskandidaati, kuid viimasel minutil plaan ebaõnnestus.

Põhjuseks, miks olukord selliselt lahenes, pakkus Reps, et Erki Savisaar otsustas selja sirgeks lüüa. «Ta võis otsida teid, et see lõputu sõdimine maha matta,» nentis Reps. «See oleks väga tema moodi, ta on oma olemuselt just selline.»

Erki Savisaar ise, kes ilmus üritusele poole pealt, märkis, et otsustas tõesti alles viimasel hetkel mitte kandideerida. Miks, sellele ta selget vastust ei andnud. Savisaar märkis, et esialgu plaanis ta kandideerida, sest oli neid, kes seda tungivalt soovisid. Kes, ta ei täpsustanud, põhjendades, et «muidu hakatakse neid inimesi äkki taga kiusama».

Savisaar märkis, et kuna ta on Rapla piirkonna kuraator, saab ta piirkonna arengusse panustada niikuinii, selleks ei pea piirkonna juht olema.

Hoolimata mittekandideerimisest tuli ta enda sõnul kohale, et õnnitleda uut juhti. «On iseenesest mõistetav, et tulen kuraatorina kohale ja õnnitlen isiklikult uut piirkonna juhti,» märkis ta.

Kadri Simson ütles oma kõne alguses, et tal on siiralt hea meel, et tänane Rapla koosolek paistab mööduvat nii, et otsuseid teevad Rapla inimesed ja nii, nagu nad õigeks peavad. «Nii ongi loomulik,» märkis ta.

Märtsi algul partei häälekandjas Kesknädalas ilmunud portreeloos kinnitas Erki Savisaar, et kandideerib Raplamaa piirkonna juhiks. «Olen ise maal kasvanud, ja ega ma seda Raplamaad ei karda,» lisas ta toona veel.

Päeval jäi Savisaar õhtu osas salapäraseks ning vastas Postimehe küsimusele, kas ta ei plaanigi Raplamaa piirkonna juhi kohale kandideerida, järgmiselt: «Hetkel ei ole seda otsust veel tehtud. Asi hakkab peale kell kuus ja selleks ajaks on pilt selge.»

Tema kandideerimine oli küsitav, sest eile valiti juhte ka partei Mustamäe piirkonnas ja piirkonna aseesimeheks sai just Erki Savisaar. 

Üks inimene ei saa ju korraga kahe piirkonna eesotsas olla? 

«Jah, korraga ei saa, aga alates tänasest võin ma Raplasse minna,» kommenteeris Erki Savisaar. Kas ta sinna ka läheb, ei soostunud Savisaar ka pärast mitmekordset küsimist avalikustama.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles