Kas Sven Mikser saab peaministriks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seda ta rääkis, kui ta valiti SDE liidriks umbes kuu aega tagasi. Aga kas ta saab pärast sellist purset valijatelt küllaldaselt hääli, et sellele kohale pääseda? Mina usun, et mitte. Mina pean põhjuseks tema minevikku. Kui Sven Mikser valiti riigikokku 1990. aastatel, kuulus tema Keskerakonna ridadesse. Sellest erakonnast tõusis ta kohe kaitseministriks, mis on kindlasti tema parim tulemus siiamaani. Neil, kes vahetavad erakonda riigikogus, on päris haruldane saada tulevikus peaministriks.

Sellepärast arvan, et Mikseri ootused ei lähe kokku tema valijate ootustega. See on tõesti hea, kuid tema saaks sotsid tõusuteele nii, et nemad hõivaksid umbes 20 kohta riigikogus. Igal juhul mäletatakse Mikserit Edgar Savisaare “õpilasena” ja nüüd, kui Savisaarel on raskusi, sai tema lahti Keskerakonna abistaja rollist Tallinnas. Aga missugune on Mikseri staatus järgmiste valimiste järel, on suur küsimärk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles