ISIS võttis vastutuse Dagestanis korraldatud rünnaku eest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Dagestanis.
Politseinikud Dagestanis. Foto: SCANPIX

Venemaa rahutus lõunaosas asuvas Dagestani autonoomses vabariigis toimunud kahes rünnakus sai surma kaks ja vigastada veel mitu politseinikku.

Esimene rünnak, mille korraldamise eest võttis vastutuse sunniitlik äärmusrühmitus ISIS, toimus võimude sõnul eile õhtul Kaspiiski linna lähedal, kui kahe politseiauto möödudes plahvatas mitu teeäärset lõhkekeha. Surma sai üks ja vigastada veel kaks korrakaitsjat.

Teine rünnakutest, milles sai surma üks ja vigastada veel üks politseinik, toimus võimude teatel täna, kui politsei püüdis kinni pidada ühte veokit, mis kontrollpunktis aga plahvatas. Selle rünnaku korraldamise eest pole seni veel keegi vastutust võtnud.

Venemaal tekitavad jätkuvalt tõsist muret sagedased rünnakud Põhja-Kaukaasia regioonis, kus islamisissid jätkavad oma võitlust julgeolekuvägede ja Kremli-meelsete kohalike võimude vastu.

Sarnaselt naabritega on Dagestan valdavalt islamiusuline piirkond, kus rünnakud võimude vastu on sagedased ning Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) võitlejad peavad terrorismivastase operatsiooni sildi all verist sõda kohalike sissirühmitustega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles