Advokaat: Arctic Sea kaaperdajad niipea Tallinna ei naase

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Arctic Sea
Kaubalaev Arctic Sea Foto: SCANPIX

Kaubalaeva Arctic Sea kaaperdamises süüdistatava tallinlase Jevgeni Mironovi advokaadi sõnul ootab meest ja tema kaasosalisi pikk vangistus.

Advokaat Oksana Gruško, kes esindab Jevgeni Mironovit, ütles, et kohtuprotsess on hakanud venima, kuna Arctic Sea meremehed jutustavad väga emotsionaalselt ümber juba varem nende poolt antud ütlusi, vahendas ERR Uudised rahvusringhäälingu venekeelset uudisteportaali.

Gruško sõnul tunnistasid kohtualused, et osalesid aluse kaaperdamisest teadlikult ning igaühele neist lubati selle eest 10 000 eurot. Seaduse järgi ähvardab neid 10-15 aastane vangistus, kuid kaitsja loodab, et karistus kujuneb lühemaks, sest inimene on kuritegu ise tunnistanud.

Ta ei välista, et laeva kaaperdamine võidakse kvalifitseerida ümber ärandamiseks, kuid selleks on vaja tõestada, et laev asus mitte neutraalvetes, vaid Rootsi territoriaalvetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles